Snapchat Spotlight özelliği şimdiden 100 milyon kullanıcıya ulaştı

Snapchat Spotlight özelliği şimdiden 100 milyon kullanıcıya ulaştı

Snapchat Spotlight özelliği büyük ses getirdi. Platform, Lansmandan yalnızca iki ay sonra özellik üzerinden 100 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı. Şirket, istatistiği 2020 dördüncü çeyrek gelir raporunun bir parçası olarak açıkladı.

Spotlight, uygulamanın özel bir bölümünde kullanıcı tarafından oluşturulan video akışına sahip. Snap, en popüler videoların yaratıcılarına milyonlarca dolar harcayarak bu özelliğe olan ilgiyi artırmayı başardı. CEO Evan Spiegel analistlerle yaptığı görüşmede, “Kısmen içerik oluşturuculara yönelik teşvik programımız nedeniyle günde ortalama 175.000’den fazla video gönderimi görüyoruz.” dedi.

Snapchat Spotlight özelliği şimdiden 100 milyon kullanıcıya ulaştı

CFO’su Derek Andersen, şirketin “bu heyecan verici yenilik ile gördüğümüz ivmeyi artırmak için günlük 1 milyon dolarlık içerik oluşturucu fonumuzla Spotlight’ın lansmanını desteklemeye devam edeceğiz” dedi. ” Ödemeler, kullanıcılar arasında önemli bir ilgi uyandırdı. Geçen ay bazıları hala genç olan en başarılı Spotlight içerik oluşturucularının viral kliplerden milyonlarca dolar kazandığını bildirdi. Snapchat’in Spotlight ile elde ettiği başarı, diğer platformlarla artan rekabetin önemli noktası. TikTok kısa süre önce en iyi yaratıcılarına ödeme yapmak için 200 milyon dolarlık bir fon duyurdu. Instagram ise influencer’ların uygulamadan para kazanması için yeni yollar deniyor.

Snapchat, Spotlight özelliği dışında da büyümeye devam ediyor. Uygulama, geçen çeyrekte 15 milyon yeni kullanıcı kazandı. Toplam günlük aktif kullanıcı sayısını 265 milyona çıkardı. Şirket, çeyrek için 911 milyon dolar gelir bildirdi. Bu rakam geçen yıla göre yüzde 62 artış gösteriyor.

Xiaomi kullanıcıları MIUI yüzünden çok dertli