Snapchat Akıllı Gözlük Alanına Giriyor

Microsoft Snapchatin Yokluğunu WindUp İle Kapatacak

Sony’nin hacklenmesi sonucu internete sızdırılan yeni belgeler, Snapchat’in akıllı gözlük alanında faaliyet gösteren Vergence Labs’i satın aldığını gösterdi.

Son dönemin en hızlı yükselen firmaları arasında yer alan Snapchat, kullanıcı sayısını her geçen gün arttıran popüler mesajlaşma servisiyle adını duyurmayı başarmasının ardından şimdi de teknoloji dünyasının farklı alanlarına yönelmeye hazırlanıyor. Kısa sürede sosyal medya alanının en önemli firmaları arasına girmeyi başaran Snapchat’in hedefinde Google Glass’la teknoloji dünyasının gündemine gelen akıllı gözlük pazarının yer aldığı belirtiliyor.

Snapchat_rakip

Son günlerde teknoloji dünyasının gündemini meşgul eden Sony’nin hacklenmesi kapsamında internete sızdırılan yeni belgeler, Snapchat‘in akıllı gözlük teknolojileri alanında faaliyet gösteren bir firmayı satın almak için çalışmalara başladığını gösterdi. Snapchat’in yönetim kurulunda yer alan Sony Entertainment CEO’su Michael Lynton’ın internete sızdırılan özel yazışmaları sayesinde ortaya çıkan bilgiler, firmanın akıllı gözlük alanında faaliyet gösteren Vergence Labs‘i satın almak için 15 milyon dolar ödediğini gösterdi.

Kullanıcıların video kaydetmesine ve fotoğraf çekmesine olanak sağlayan Epiphany Eyewear adlı akıllı gözlüğün yapımından sorumlu olan Vergence Labs’in nasıl değerlendireceği henüz bilinmiyor olsa da Snapchat’in firmayı mesajlaşma servisine yeni özellikler eklemek için kullanabileceği söyleniyor.

BlackBerry Classic Resmi Olarak Tanıtıldı