Silikon Vadisi Ay üssü kurmak istiyor

silikon vadisi ay

Silikon Vadisi Ay üzerinde kurulacak bir üsse taşınabilir mi? Facebook’un, Twitter’ın, Google’ın, Microsoft’un yöneticileri Ay’a taşınıp oradan çalışabilirler mi?

Silikon Vadisi Ay üssü uzayda yaşamın ilk adımı mı olacak?

Bu fikir şimdilik kulağa bilimkurgu gibi geliyor ama Silikon Vadisi’nin zenginleri kendilerine Elysium filmindeki gibi dünya dışında bri cennet kurmayı planlıyor olabilirler.

Şimdilik kimse Dünya’yı terk etmeyi planlamıyor. Ancak Silikon Vadisi’nde kurulan Open Lunar Foundation isimli vakıf Silikon Vadisi profesyonelleri ile uzay teknolojileri alanında deneyimli mühendislerden oluşuyor.

Sadece 2-3 milyar dolar yeterli

Vakıf, ayda yaşanabilir ve sürdürülebilir bir üs kurmanın maliyetini 2-3 milyar dolar olarak hesaplıyor. Bu da Silikon Vadisi standartlarında çok küçük bir meblağ. Öte yandan vakfın kurucuları, Ay’da üs kurmak için yapacakları araştırmanın bu teknolojinin yaygın kullanıma destek olacağını vurguluyor.

Böylece uzayda yaşam kurma tekeli devlet kurumlarının elinden çıkmış olacak. Bu da liderler tarafından “seçilmiş” kişilerin değil,  isteyen herkesin uzayda yaşam kurmasına kapı açacak.

Diğer bir deyişle, Silikon Vadisi profesyonelleri, uzayın bir gün Elysium filminin gerçek olmaması için çalıştıklarını düşünüyorlar.

silikon vadisi ay

Rambo 5 geliyor! İşte yeni bilgiler!