Sıfır otomobil satışları yine rekor kırdı

6178d15d 51ff 4e45 9799 0b626d979ed5

Geçtiğimiz ay sıfır otomobil satışlarında yaşanan rekor yine tazelendi. İşte sıfır otomobil satışları ile ilgili son detaylar.

Otomobil Distribütörleri Derneği tarafından açıklanan son raporlara göre sıfır otomobil satışlarında yeni bir rekor daha yaşandı. Eylül ayında toplamda 90.619 adetlik satış yapıldı. Böylece geçtiğimiz ayın Eylül ayına göre satışlar yüzde 115 oranında arttı.

Sadece otomobil sektöründeki satışlar ise 71.296 adet olarak gerçekleşti. Hafif ticari araç satışları ise 19.323 adet oldu. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde sadece 6684 adet hafif ticari araç satılmıştı. Sadece bir yılda yüzde 189’luk artış gerçekleşti.

Volvo

Sıfır otomobil satışları nasıl rekor kırdı?

Elbette burada akıllara gelen asıl soru sıfır otomobil satışlarının nasıl rekor kırdığı. Malum sürekli olarak pandemiden ötürü ekonomik krizin kapıda olduğuna dair bir yargı mevcut. Peki böyle bir ortamda otomobil satışları nasıl rekor kırıyor? Aslında cevap son derece basit.

Artık halk otomobili binmek için değil. Yatırım yapmak için alıyor. Hem galericiler, hem de alsatçılar piyasadaki popüler sıfır otomobilleri topluyor. Hatta bugün X TL’ye aldığı arabayı hemen malum sitelerden 30.00040.000 TL kar ile satışa çıkaran tonlarca insan var.

Aslında bu durum çok da şaşırtıcı değil. Son dönemde otomobilin getirdiği karı ne dolar ne de altın getirdi. Doğal olarak parası olanların yatırım aracı olarak otomobilleri seçmeleri pek de şaşırtıcı sayılmaz.

Hyundai i10 fiyatıyla yok artık dedirtiyor


Yorumlar kapatıldı.