Sharp Suya Karşı Korumalı Yeni tablet PC’si Mabius Pad’i Tanıttı

Sharp Mebius Pad 1 giris

Japonya’da tanıtımı gerçekleştirilen Mabius Pad 10.1 inç ekrana sahip ve Windows 8 işletim sistemini üzerinde barındırıyor. 

Sharp Mabius Pad’in en dikkat çeken tarafı yüksek çözünürlüğe sahip ekranı. Bu ekran IGZO panel ve 10.1 inç üzerinde 2560 x 1600 piksel çözünürlüğü destekliyor. Ayrıca ekranın 300 ppi değeri bulunuyor. Intel Atom Z3370 işlemciye sahip olan ürün dört çekirdekli bu işlemci ile sahibine hizmet edecek. Ayrıca Tablet PC’nin IPX5, IPX7 ve IP5X sertifikaları bulunuyor. Bu sertifikalar Tablet PC’nin suya ve toza karşı dayanıklı olduğunun göstergesi.    Sharp-Mebius-Pad-1

Windows 8 .1 Basic sürümüyle birlikte gelecek olan yeni ürünün Pro versiyonlarında Microsoft Ofis sürümü birlikte verilecek. Bu sayede Ofis uygulamaları için fazla para ödemeyecek olan kullanıcılar ne yazık ki bir süre daha bekleme zorunda. Mabius Pad’in çıkış tarihi ne yazık ki 2014 yılı. Bu sebepten Mabius Pad’i almak isteyen kullanıcıların bir süre daha beklemesi gerekiyor. Ürünün fiyatı konusunda ise henüz bir bilgi yok. Muhtemelen yüksek bir bedel ile satışa sunulacak.