Selfie çekerken ölenlerin sayısı giderek artıyor: Biri onları durdursun

Selfie çekerken ölenlerin sayısı

Selfie çekerken ölenlerin sayısı büyük oranda artış göstermeye başladı. Özellikle Hindistan gibi kalabalık ülkelerde bu çok daha net görülüyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Hindistan gibi ülkelerin en büyük iklim olaylarından bir tanesi de muson yağmurlarıdır. Bu yağmurlar aynı şekilde büyük yıldırımlar getiriyor. Böylece ortaya çok ilginç doğa manzaraları çıkıyor. Bu tür manzaraları kaçırmak istemeyen bazı sosyal medya kullanıcıları selfie çekiyor. Ancak bu tür çekimler ne yazık ki insanların hayatına sebep olabiliyor.

Asya ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde bu tür durumlarla karşılaşmak mümkün. Bazen TikTok akımları gündeme otururken kimi zaman selfie çekimleri büyük merak uyandırıyor. Her iki durumda da insanlar hızlı bir şekilde hayatını kaybedebiliyor.

Selfie çekerken ölenlerin sayısı endişe yaratıyor

Ortaya çıkan son detaylara göre muson yağmurlarının başlangıcı ile birlikte birçok kişi Hindistan’daki Amber Kalesi’nin gözetleme kulesine çıktı. Burada selfie çekmek isteyenler aniden yıldırım düşmesi ile karşılaştı. Açık bir hedef olan bu 27 kişi ilk etapta ne yapacağını şaşırdı.

Selfie çekerken ölenlerin sayısı

Buradakilerden 2 kişi kuleden atlamayı tercih etti. Ancak onlar atladıktan hemen sonra yıldırım şiddetini arttırdı. Toplamda 16 kişinin yaralandığı söyleniyor. Ancak işin çok daha vahim bir boyutu var. Selfie çekmek isteyen 14 sosyal medya tutkunu yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybetti.

vivo V21 5G, 44MP OIS selfie kamerası ve Dimensity 800U SoC piyasaya sürüldü

Özellikle son dönemlerde bu tür olayların arttığı ifade ediliyor. Hem yıldırım sayısının artış göstermesi hem de bitki örtüsünün azalmaya başlaması buna neden oluyor. Ayrıca insan nüfusunun artması yine bu tür olayları yaygınlaştırıyor. Peki sizce selfie kaynaklı yaşanan bu tür ölümler nasıl durdurulabilir?