Sektörün lideri Kaspersky olarak onandı

Kaspersky Lab Logo

Kaspersky Lab, dünyaca tanınmış bağımsız araştırma şirketi Forrester Research’ün Forrester Wave: Uç Nokta Güvenliği Paketleri, 2016 4. Çeyrek raporunda sektörün lideri  olarak yer aldı.

Raporda, sektörün lideri olarak onanan Kaspersky Lab’ın sunduğu çözümün, büyük işletmelerin duyabileceği güvenlik ihtiyaçlarını entegre bir paketle büyük oranda karşıladığı belirtildi. Forrester Wave raporunda şirketin entegre güvenlik yönetimi çözümü Kaspersky Endpoint Security For Business değerlendirildi.

2016 Forrester Wave değerlendirme sürecine seçkin yazılım satıcıları davet edildi. Katılımcılar, uç nokta tehditlerini önleyen, tespit eden ve ortadan kaldıran uç nokta güvenlik paketleri sunan, kurumsal pazarda varlık gösteren ve kurumsal müşterilerden yüksek seviyede ilgi gören satıcılar arasından seçildi. Daha sonra analistler söz konusu satıcıları güncel olarak sundukları ürünler, stratejileri ve pazardaki konumları ile ilgili 25 kriter üzerinden değerlendirdi.

Raporda, “Kaspersky Lab, tehditlere karşı güçlü koruma, onları tespit etme ve ortadan kaldırma kabiliyetiyle pazardaki en eksiksiz uç nokta güvenlik çözümlerinden birine sahiptir. Tüm bu kabiliyetler kurum içinde geliştirilmiş olmakla beraber, bu sayede farklı bileşenlerin birbiriyle entegrasyonu güçlü ve anlamlıdır.” denen raporda ayrıca, “Genel anlamda, müşteriler ürünün zararlı yazılımları ve yetkisiz erişim kazanma girişimlerini engellemede yüksek oranda etkili olduğunu ve yürütme sonrası tespit yeteneklerini de beraberinde getirdiğini bildirmiştir.” sonucu paylaşıldı.

Kaspersky Lab Teknolojiden Sorumlu Başkanı Nikita Shvetsov konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Forrester Wave™: Uç Nokta Güvenliği raporunda bir lider olarak anılmaktan dolayı son derece memnunuz. Büyük şirketlerin BT güvenliğini sağlayan ve siber tehditleri önlemeye yardımcı teknolojileri bir araya getiren, sektörün en iyi çok katmanlı korumasını sunmaya devam ediyoruz. Bütünleşik bir yaklaşıma inanıyoruz ve bu da saldırı önlemenin yanı sıra tespit etme ve onlara müdahale kabiliyetlerimizi de çözümlerimiz dahilinde sunmak anlamına geliyor. Büyük işletmelere yönelik portföyümüzü geliştirmeye devam ederken, amacımız en son istihbaratı ve en gelişmiş teknolojiyi büyük BT altyapılarının tüm can alıcı noktalarına ulaştırmak.” şeklinde konuştu.

Kaspersky Lab, bu senenin başlarında işletmeleri en karmaşık saldırılardan dahi koruyan kapsamlı Güvenlik İstihbaratı Hizmetleri’yle büyük işletmelere yönelik ürün yelpazesini genişletmişti. Bu kapsamda Dublin’de (İrlanda) şirketin büyük işletmelere yönelik sunduğu çözümler için ağırlıklı olarak ileri seviye veri analizi ve makine öğrenimi teknolojileri alanlarına odaklanan bir de ar-ge merkezi açılmıştı. Ar-ge merkezindeki ekip, Kaspersky Lab’ın yeni çözümlerinin ana bölümlerinden sorumlu olmakla birlikte, hedefli saldırı tespiti ve araştırması konularına odaklanıyor.

Gmail de Hack Skandalı!