Samsung’dan İnanılması Güç Farklı Tasarıma Sahip Yazıcılar

Samsung IFA 2013’te yenilikçi konsept yeni yazıcılarını tanıtmıştı. Yeni yazıcılar kullanıcılara üç özellik sunmak için tasarlandı: taşınabilirlik, kullanım kolaylığı ve tasarım. 

Bu özellikler Samsung müşterilerinin teknolojiyle farklı yöntemlerle etkileşime girmesine olanak sağlarken aynı zamanda da tüketicilerine yeni uygulamalar ve tasarımının kullanımı aracılığıyla katma değer sağlıyor. Plastik ve köşeli gövdeden ibaret olan klasik yazıcı tasarımı konseptinden uzaklaşan bu yeni yazıcılar, alışılagelmişin dışında şekillere ve canlı renklere sahip olmalarıyla dikkat çekiyor.3. One & One

Baş Tasarımcı Seungwook Jeong yeni yazıcılarla ilgili olarak, “Bugüne kadar yazıcıların tasarımı yeterli derecede vurgulanmıyordu. Ancak, bu ürünler müşterilerimizin günlük yaşamlarının bir parçası oldukça tasarımlarının da önemli bir ayırıcı unsur olacağına inanıyoruz. Samsung; farklı kullanım ortamlarında kullanıcı odaklı farklı senaryoları araştırarak, mobil yazdırma aracılığıyla yeni bir yazdırma deneyimi sunmaya çalışıyor.” dedi.

1. Wave

Yenilikçi docking konseptleri mobil sistemlerin her geçen gün daha fazla benimsendiğini gösteriyor

‘Indie’; yazdırma fonksiyonu ile eğlenceyi kusursuz bir şekilde biraraya getiriyor. 1960’ların radyo tasarımından ilham alınarak tasarlanmış olan Indie, bir akıllı cep telefonuna bağlandığında hoparlör görevi görebilen bir docking istasyonu içeriyor. Bu çok fonksiyonlu ürün, hoparlörleri ön tarafında içererek üstün ses kalitesi sunuyor. Ayrıca akıllı cep telefonları yazıcı üzerinde docking istasyonuna yerleştirildiğinde şarj da edilebiliyor.

Wave’’in minimalist tasarımı doğuya özgü porselen tasarımına dayanıyor. Benzersiz şekli yalnızca yazıcıya estetik bir görünüm sağlamakla kalmıyor, ayrıca akıllı cep telefonu fonksiyonelliği ile de sinerji yaratıyor. Akıllı cep telefonunu yazıcıdaki docking istasyonuna yerleştirerek, kullanıcılar akıllı cep telefonlarında kaydettikleri içerikleri yazıcıdan direk bastırabiliyor. Ayrıca basılan sayfalar tasarımın kıvrımlı yapısı üzerinde kendiliğinden akıyor ve tepside kolayca birikiyor.

Gold_2_Origami Printer

Serideki tek analog yazıcı olan ‘Smarty’; kullanıcıların kalan toner miktarını anında kontrol edebilmelerine olanak sağlıyor. Yeni tasarımda kalan toner miktarı görülebiliyor ve bu da sarf malzemelerinin değerini artırıyor.

One & One’ iki kartuşlu bir Mono lazer yazıcı. Karma tasarımlı bu yeni yazıcı kullanıcıların mavi, kırmızı ya da sarı renklerinden birini seçerek standart siyah rengi tamamlamalarını ve bu sayede baskı alırken iki renk kullanabilmelerini sağlıyor.

2. Indie

Samsung, ödüllü çevre dostu tasarımlarını da IFA 2013’te sergiledi…

Samsung, IFA 2013’te ödüllü konsept yazıcı modellerini de sergiledi. Bu yazıcılar:

  • Gövdesinin tasarımında geri dönüştürülmüş mukavva kullanılmış olan çevre dostu yazıcı ‘Origami’,
  • Kullanıcıların tasarımını kendi tercihlerine göre uyarlayabileceği ‘Mate’,
  • Vida kullanılmadan monte edilen tasarıma sahip ‘Clip’.

Her üç model de yenilikçilik alanındaki mükemmeliyetçilik anlayışlarından dolayı konsept kategorisinde 2013 IDEA (Uluslararası Mükemmel Tasarım Ödülleri) Altın Ödülüne layık görüldü.