Samsung, S3 Konusunda Geri Adım Atıyor!

GALAXY SIII

Geçtiğimiz hafta, Samsung’un Polonya hesabından yapılan bir açıklama, Galaxy S3 ve Galaxy S3 Mini’ye orjinal KitKat güncellemesi gelmeyeceği yönündeydi. Ne var ki yoğun tepki ile karşılaşan Samsung, geri adım atıyor gibi görünüyot.

Koreli üretici Samsung Polonya, S3 Uluslararası model sahiplerini çileden çıkartan bir açıklama yapmış ve bu modele, Android 4.4 KitKat güncellemesi sağlamayacağını duyurmuştu. Bu büyük bir sürprizdi, zira Amerika’da satılan S3, uluslararası modelin yarı gücünde kadar işlemciye sahip olmasına rağmen güncelleme alabiliyor. Sonra bazı Samsung yetkilileri, 1 GB RAM’in yetersizliğinden dem vurmuş ancak bu da Galaxy Grand gibi 1 GB’lık modellere güncelleme verilmesiyle boşa çıkmıştı.

Haftalardır Samsung’a tepki yağdı. Şimdiyse Phonesreview.co.uk’da yayınlanan habere göre, Koreli teknoloji devi bu garip kararından dönerek S3 International’a KitKat güncellemesi vermeye karar verdi. Kararın resmileşmesi ise Samsung İngiltere, Samsung Almanya ve Samsung Fransa’nın yayınlanacağı listelerle ortaya çıkacak.