Samsung Galaxy S3, Android 4.4 KitKat Güncellemesi Alacak!

GALAXY SIII

Samsung Galaxy S3 kullanıcılarına müjde. Samsung Polonya’nın yayınladığı, Android 4.4 KitKat işletim güncellemesinin verileceği resmi listede Galaxy S3’ün olmaması adeta infial yaratmıştı.

Ne var ki, Samsung’dan sızan ve Sammobile’da yayınlanan bilgiler, yukarıdaki ifadelerin tam tersini işaret ediyor. Samsung, ya Polonya listelerinde teknik bir hata yaptı (buna hiç ihtimal vermiyoruz) veya dünyadaki 60 milyondan fazla Galaxy S3 kullanıcısının sert tepkisi karşısında geri adım atmaya karar verdi. Her halükarda Samsung’dan sızan yeni bilgiler, en geç Mayıs sonunda Galaxy S3‘ün Android 4.4 KitKat ile buluşacağı yönünde.

KitKat S3

Hali hazırda Amerika’da satılan Galaxy S3‘ler, Android 4.4 KitKat’dan faydalanıyorlar. Ancak uluslararası sürüm ve Amerika sürümü arasında RAM farkı bulunuyor. Amerika sürümü sadece çift çekirdekli işlemciye sahip olmasına rağmen 2 GB RAM’e sahip. Uluslararası S3 ise 4 çekirdekli işlemci avantajına sahip olsa da, 1 GB RAM ile yetiniyor. Touchwiz arayüzü, bu RAM’in önemli bölümünü işgal ettiğinden Android 4.4 KitKat’ın, uluslararası Galaxy S3’de yayınlanmayacağı dedikoduları ayyuka çıkmıştı.

 CES 2014’e Damgasını Vuran Tabletler