Samsung QLED TV ailesini görücüye çıkardı

qled tv samsung

Yeni nesil Samsung QLED TV ailesi daha iyi görüntü kalitesi ve bağlantı için “Direkt Arka Aydınlatma”, Bixby ve Ortam Modu özellikleriyle fark yaratıyor.

Samsung, amiral gemisi QLED TV modellerindeki özelliklerin yanı sıra genişleyen, Premium UHD, UHD ve Ultra Büyük Ekran TV serilerindeki güncellemeleri paylaştı.

Samsung ayrıca, inanılmaz görüntü kalitesi, akıllı uygulamaları ve televizyonların evin dekoruyla zahmetsizce uyum sağlayan eşsiz tasarım özellikleriyle ilgili birçok yeniliği de açıkladı.

qled tv samsung 3

Ortam Modu/ Ambient Mode

Yeni TV serisinin evin tasarımıyla bütünleşmesini sağlayan Ortam Modu (Ambient Modu), kullanıcıların televizyonu izlemediği anlarda bile değer sunmak için geliştirildi. Trafik, hava durumu ve haberler de dahil olmak üzere ekranda çok sayıda bilgiyi sunabilen Ortam Modu, televizyonu evin bilgi merkezine dönüştürerek kullanım alanını genişletiyor. Ortam Modu ayrıca, TV’nin monte edildiği duvardaki rengi veya deseni algılıyor ve dekorla uyumlu, transparan görünümlü ve şık bir ekran sunuyor.

qled tv samsung 5

Görünmez İncelikte Bağlantı

Yeni Samsung 2018 QLED TV serisinin sahip olduğu görünmez incelikte bağlantı kablosu (Invisible One Connection) güç ve AV data aktarımlarını tek bir bağlantıda buluşturuyor. 15 metreye kadar uzunlukta sunulabilen bu kablo televizyonu, veri ve güç kaynaklarının hemen yanında konumlandırmaktan kurtarıyor.

qled tv samsung 2

Bixby özelliğine sahip Akıllı TV

Yeni QLED serisinin akıllı özellikleri TV kurulumu ve içeriğe ulaşma konusunda devrimsel yöntemler sunuyor. SmartThings* uygulamasıyla çalışan kolay kurulum özelliği yeni TV kurulumunda harcanan süreyi büyük oranda azaltıyor. Yeni “Universal Guide” (Bütünleşik Rehber) özelliği ; sezgisel menüsü sayesinde kullanıcıların online içerik servisleri ile TV kanalları arasında hızlı dolaşım yapabilmesini sağlıyor. Samsung’un yapay zeka platformu Bixby sayesinde de kullanıcılar; sesli kontrolle sevdikleri TV Showlarını hemen izlemeye başlayabiliyor veya uyumlu cihazlar için kontrol sağlayabiliyorlar.

qled tv samsung 4

Direct Full Array

Q9F ve Q8F QLED TV’lerde özel olarak Direkt Arka Aydınlatma (Direct Full Array-DFA) kontrast teknolojisi bulunuyor. Bu teknolojide, hassas olarak kontrol edilen LED’lerin etkileyici yapısı, ekranda görüntülenen tüm görüntülerde bozulmamış kontrast sağlıyor.

Sony, Sınırlı Üretim God Of War PS4 Pro Paketini Sunuyor