Samsung One UI 2.1 güncellemesini alacak cihazlar açıklandı!

Samsung

Samsung One UI 2.1 arayüz güncellemesini alacak cihazlar açıklandı. Peki, One UI 2.1 ile kullanıcılara ne gibi yeni özellikler sunulacak?

Samsung, arayüz konusundaki yapılan eleştirilere One UI arayüzü ile cevap vermişti. Yıllar içerisinde gelişen ve Galaxy modellerinde kullanılan bu arayüz için şimdi yeni bir güncelleme yayınlanacak. Güncelleme ile 2.1 sürümüne yükselecek olan bu arayüzün ilk etapta hangi modellere geleceği bugün açıklandı.

Güney Koreli teknoloji devinden gelen açıklamara göre yeni arayüz güncellemesi ilk başta; Galaxy S9 ailesi, Galaxy S10 ailesi, Galaxy Note 9 ailesi ve Galaxy Note 10 ailesine gelecek.

Ekran için 120 Hz tazeleme moduna geçme seçeneği gibi daha yeni donanımlarla çalışan bazı One UI 2.1 ile diğer eski Galaxy modellerinden kaldırılacak. Bu yeni özelliklerin eski Galaxy cihazlarında sorunlara neden olduğunu belirten Samsung, sorunları aşamadığını bu yüzden özellikleri eski modellerinden kaldıracağını belirtiyor. Güncelleme ile Ekran Yakınlaştırma seçenekleri ve Samsung Hızlı Paylaşım gibi diğer kullanıcı arayüzü değişiklikleri, güncelleme ile birlikte eski telefonlarda kullanılabilir hale gelecek. Güncelleme ile ayrıca arayüzden küçük çaplı görsel ve performansal iyileştirmelerin de yapılacağı söyleniyor.

Kamerası ile öne çıkan Redmi Note 9 Pro Max tanıtıldı!

One 2.0’a göre daha az yenilik sunacak olan bu güncellemenin 2020’nin 2. çeyreğinin sonunda belirtilen modellere gelmesi bekleniyor. Büyük çaplı arayüz güncellemesi One UI 3.0 için ise 2020 yılının sonunu bekleyeceğiz gibi görünüyor.

One UI 2.1