Samsung Japonya pazarı için nabız yokluyor

Adsiz 48

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, dünyanın dört bir yanındaki yatırımlarına bir yenisini daha eklemek niyetin. Ancak şirketin bu defa karar vermesi gereken oldukça önemli bir durumu var.

Samsung Japonya pazarı için nabız yokluyor. Samsung, Japonya’da yeni bir yarıiletken üretim tesisi kurmayı planlıyor olabilir. Tahminlere göre, tesis, Samsung’un ülkenin ilk çip seti paketleme ve test hattını barındıracak. Japon hükümeti, Samsung’un bu inşaatı gerçekleştirme kararı alması durumunda, tahminen 15 milyar yen (yaklaşık 110 milyon dolar) tutarında teşvik sağlama niyetinde olduğunu belirtti.

Samsung Galaxy F14 4

Bir önceki bildirimlere rağmen, Samsung’un Japonya’da bu yarıiletken tesisi kurmaya kesin bir kararı hala yok. İnşaat süreci başlamadı ve Reuters’ın haberine göre, Samsung’un tesisin kurulum maliyeti yaklaşık 40 milyar yen (yaklaşık 292 milyon dolar) olacak.

samsung

Samsung Japonya pazarı için nabız yokluyor

Japon hükümeti, Samsung’un bu maliyetin yaklaşık üçte birini karşılamaya hazır. Eğer Samsung, çip üretim tesisini inşa etme kararını alırsa, Japon hükümeti, tahminen 15 milyar yen (110 milyon dolar) tutarında bir miktarı karşılamayı planlıyor. Ancak, Samsung’dan kesin bir yanıt gelmedi ve şirketin bu teşviklerden yararlanıp yararlanmayacağına karar verilmedi.

Samsung

Eğer Samsung, Japonya’da çip üretim tesisini kurmaya devam ederse, bu tesisin mevcut Ar-Ge merkezinin bulunduğu Yokohama yakınlarında konumlandırılması bekleniyor. Tesisi kurma kararı alınırsa, Samsung’un yerel çip malzemesi tedarikçileri ve ekipman üreticileri ile daha yakın ilişkiler kurmasının olası olduğu düşünülüyor. Samsung Japonya pazarı için nabız yokluyor.

iQOO Neo 8 serisi sonunda Geekbench’te göründü