Samsung, Harman işbirliği büyüyor

harman

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, kısa süre önce satın aldığı Harman ile işbirliğini genişletme kararı aldı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Samsung kısa süre önce hatırı sayılı bir meblağ ödeyerek Amerikalı Harman’ı satın almıştı. Harman daha çok otomotiv elektroniği, IoT ve ses teknolojileri ile öne çıkan bir şirket. Bu satın alımdan sonra Samsung tarafından yapılan açıklamada, Harman’ın yoluna bağımsız bir şekilde devam edeceği belirtilmişti. Elbette bu bağımsızlık, iki devin birlikte iş yapmayacakları anlamına gelmiyordu.

Zira kısa süre önce satışa sunulan S8 ve S8+’ın kutusundan çıkan AKG kulaklıklarda ve Tab S3’te kullanılan 4 hoparlörde de Harman imzası bulunuyordu.

İki şirketten geçtiğimiz gün yapılan açıklamada Samsung ve Harman’ın eğlence ve eğitim sektörü odaklı işbirliğine gideceği belirtildi. Samsung’un görüntü teknolojileri alanında, Harman’ın ise ses teknolojileri alanında fazlasıyla iyi oldukları belirtilerek, belli ürünler için işbirliği yapılabileceği belirtildi. İki şirket genel olarak eğitim, misafirperverlik, pazarlama, perakende ve ulaşım alanlarında çözümler üretmek için işbirliği yapacak.

Harman’ın Samsung bünyesine katıldıktan sonra nasıl bir mali tablo çizdiği ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Zira Samsung’un Mart 2017 ile sona eren çeyreğin sonuçlarını açıklaması bekleniyor. Bakalım Güney Koreli teknoloji devi milyonlarca dolar yatırımla satın aldığı Harman’dan istediği geri dönüşü sağlayabildi mi? Bunu hep birlikte göreceğiz.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Samsung ve Harman’ın imzasını taşıyan ürünler 2018 ile birlikte sektörde boy göstermeye başlayacak.

Galaxy S8 fiyatı düştükçe düşüyor