Samsung Galaxy Z Fold 2 Türkiye fiyatı şaşırttı

Galaxy Z Fold 2

Samsung’un geçtiğimiz gün tanıttığı yeni katlanabilir ekranlı modeli Z Fold 2 Türkiye fiyatıyla şaşırtı. İşte Samsung Galaxy Z Fold 2 ile ilgili detaylar.

Samsung geçtiğimiz gün merakla beklenen yeni katlanabilir ekranlı modelini tanıtmıştı. Yurt dışı fiyatı 2000 euro olarak açıklanan telefonun Türkiye fiyatı da ciddi anlamda merak ediliyordu.

Hatırlanacağı üzere ilk Fold modeli Türkiye pazarında satışa sunulmamıştı. Bu durumun temel nedeni ise Samsung’un ilk Fold modelinde ortaya çıkan menteşe sorunlarıydı.

Bu menteşe sorunlarını bir şekilde aşan Samsung yeni Fold modelinde ise tamamen yeni bir menteşe tasarımına yer verdi.

İlk Fold modeline göre çok daha fonksiyonel olan cihazın fiyatı ise yine 2000 euro civarında kaldı. Yani önemli bir düşüş ya da artış söz konusu olmadı.

Samsung Galaxy Z Fold 2 Türkiye fiyatı beklenenden ucuz

Samsung bu yılın ilk yarısında Z Flip modelini ülkemizde satışa çıkarmıştı. Bu telefonun çıkış fiyatı ise 15.000 Türk Lirası olarak lanse edilmişti. O dönemde telefonun Avrupa fiyatı ise 1300 euro civarındaydı.

Şimdi yurt dışı fiyatı 2000 euro olarak duyurulan Z Fold 2’nin Türkiye’de 20.000 TL’den satışa sunulması ise ciddi anlamda şaşkınlık yarattı. Çünkü Samsung’un artan kurlar ve vergilerin etkisiyle daha yüksek bir etiket belirlemesi bekleniyordu. Zira Huawei kısa süre önce katlanabilir ekranlı modeli Mate XS için 30.000 TL’lik etiket belirlemişti.

Önümüzdeki ay 2 yeni Apple Watch modeli tanıtılacak