Samsung Galaxy S8 , Galaxy S7’den Daha Az Satacak!

Samsung Galaxy S8 Galaxy S7den Daha Az Satacak

Hepimizin sabırsızlıkla beklediği Samsung Galaxy S8 eski amiral gemisi Samsung galaxy S7’ye göre daha az satacakmış gibi duruyor.

Her ne kadar Samsung Galaxy S8 üstün donanım özellikleriyle gelecek bir akıllı telefon olsa da kardeşi Galaxy S7 kadar popüler olmayabilir. Öncelikle şunu belirtmeliyim Samsung Galaxy S8 Amerika Birleşik Devletleri, Japonya ve Çin’de Qualcomm yonga seti ile birlikte satışa sunulacak. Avrupa ve Asya’da ise Samsung Exynos yonga setini kullandığı modelleri kullanıcıların karşısına çıkaracak. Bu konuda sorun yok çünkü Samsung eskiden bu yana hep aynı stratejiyi deniyor. Galaxy S7‘de de bunu görmüştük.

Normalde S8’in 4GB’lık belleğe sahip modelinin satışa sunulacağı biliniyor. Fakat Samsung 6 GB belleğe sahip modelini Güney Kore ve Çin gibi bazı ülkelerde satışa sürecek. Bildiğiniz gibi birçok üretici telefonların arka bölümünde çift kamera kullanarak sunulan kalite ve deneyimi artırmaya çalışıyor. Samsung ise arka tarafta 12 megapiksel ve ön bölümde de 8 Megapiksel çözünürlüğe sahip kamera kullanarak geçtiğimiz dönemden farklı bir şey sunmayacak. Buna ek olarak S8 Type-C USB bağlantı ara birimini destekleyecek. Bu sayede daha hızlı veri aktarımı yapılabilecek.

S8’in Başarması Çok Zor

Peki niye S8 için S7’nin tahtını sallamayacak diyorum? Benim görüşüm S8’in S7’ye göre çok büyük avantajlara sahip olmayacağı yönünde. Yeni akıllı telefonun özellikleri ve görünüşü de bunu destekler nitelikte. Samsung 2016 yılında yaklaşık 52 milyon adet S7 akıllı telefon sattı. Bu beklenti 2017 yılı için 40 ila 45 milyon arasında. S8 duruşuyla bu rakamlara yaklaşabilecek gibi gözükmüyor. Bir de S8 çıkınca S7’nin fiyatında iyi bir gerileme olacak ve halen üst seviye performansa sahip olacak S7 cazibe merkezi olabilir.

Buna ek olarak Samsung geçtiğimiz dönemde Note 7 sorunsalıyla boğuştu ve ürünlerini geri toplattı. Bu durum da tüketicileri S8 çıktığında bir dönem beklemeye yönlendirebilir. Çünkü Note 7′lerin sorunu ürün satışa çıktıktan sonra fark edilmiş ve toplama işlemine başlanmıştı. Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek? Benim tahminin S8 eski amiral gemisi S7 kadar satmayacak.

 

 

Samsung Galaxy S8 , Galaxy S7'den Daha Az Satacak!