Samsung Galaxy Note 3 Android Lollipop 5.0’a kavuştu

samsung galaxy note 3

Samsung; Galaxy Note 3’ü Android Lollipop 5.0’a güncelledi.

Samsung tarafından elden geçirilmiş ve sadeleştirilmiş TouchWIZ ara yüzü, Bildirim Panelinde mavi ağırlıklı kısayol simgeleri, bildirim panelinde S Finder, bildirim panelinde hızlıca ekran yansıtma menüsüne geçiş yapan Quick Connect bağlantısı, Samsung uygulamalarında sade tasarım, Bloomberg+ gibi yeni uygulamalar şeklinde değişiklikler mevcut.

İlk olarak Google tarafında sadelik odaklı tasarım dili Material Design’ın tüm sisteme yayıldığını görüyoruz. Daha akıcı bir sistem, Bildirim Panelinde pencere şeklinde bildirimler, ana ekranda yüzer bildirim pencereleri, sistemin genelinde beyaz renk hâkimiyeti, çoklu görev yöneticisinde kart şeklinde tasarım, sadeleşmiş ikonlar, daha gelişmiş paylaşım seçeneklerini de saymak mümkün.

samsung galaxy note 3

Özellikle Android Run Time sanal makinesine geçiş ile sistemde hızlanma bekleniyor. Geçen hafta itibariyle başlayan güncelleştirme halen tüm kullanıcılara ulaşabilmiş değil ve gelecek hafta boyunca da güncelleştirmenin devam etmesi bekleniyor. Android 5.0 güncelleştirmesi ile telefon da önemli özelliklere kavuştu.

LG G4 Ödül’e doymuyor!