Samsung Galaxy A52 ve A72 üretimi sıkıntıya girebilir

Samsung Galaxy A52 4G, Google Play Console listesinde göründü

Akıllı telefon piyasasındaki çip krizi orta segmentteki modelleri de vurmaya başladı. Görünen o ki Samsung Galaxy A52 ve A72 üretimi de sıkıntıya girebilir.

Akıllı telefon pazarındaki dengeler değişiyor. Artık orta segment olarak tabir ettiğimiz cihazlarda bile üst seviye yonga setleri kullanılmakta. Bu durum her ne kadar olumlu olsa da şu sıralar yaşanan çip krizi yüzünden bazı negatif etkileri de bulunmakta.

Bilindiği üzere şu sıralar özellikle üst seviye çiplerde büyük bir kriz mevcut. Ekran kartlarından tutun da otomobil üretiminde kullanılan yongalara kadar pek çok stok sıkıntısı yaşanıyor.

Nitekim bu kriz akıllı telefon pazarını da etkilemiş durumda. Hali hazırda bazı markaların belli modellerinde stok sıkıntısı yaşadığını zaten biliyorduk.

Samsung Galaxy A52 ve A72 üretimi sıkıntıya girebilir

Şimdi bu modellere Samsung’un popüler ikilisi A52 ve A72 de eklendi. Yayınlanan bir rapora göre önümüzdeki süreçte Galaxy A52 ve A72 üretimi de çip krizinden ötürü sıkıntıya girebilir. Bu da mevcut stoklar tükendikten sonra A52 ve A72 almanın pek mümkün olmayacağını bizlere gösteriyor.

Eğer şu sıralar yeni bir akıllı telefon alma düşünceniz varsa ve bu telefon Samsung yeni A serisinden bir modelse çok fazla ertelememenizi tavsiye ederiz. Zira çip krizi henüz mobil dünyayı tam anlamıyla sarmış değil. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte çok daha büyük bir krizle karşı karşıya kalabiliriz.

Realme 8 5G Avrupa’ya geliyor! İşte detaylar