Samsung Galaxy A12 için geri sayıma geçti

galaxy a11

Geçtiğimiz Mart ayında A11 modelini satışa çıkaran Samsung şimdi de Galaxy A12 için geri sayıma geçti. İşte konunun detaylar.

Hali hazırda en çok akıllı telefon satan şirket olan Samsung bir kaç yıl içerisinde bu unvanını kaybedebilir. Çünkü aşağıdan gelen çok kuvvetli bir baskı söz konusu. Bilindiği üzere Huawei son dönemde önemli bir başarı yakalamış ve Samsung‘u sıkıştırmaya başlamıştı. Hatta Huawei yetkilileri 5 yıldan kısa bir süre içerisinde zirveye yerleşeceklerini iddia etmişti.

Fakat ABD hükümetinin Huawei üzerine yaptığı yaptırımlar Çinli üreticinin yoluna taş koydu. Kısa bir süre önce yan kuruluşlarından biri olan Honor’ı satmak zorunda kalan Huawei satış tarafında da önemli bir kan kaybı yaşadı.

Samsung Galaxy A12 ile satışlarını arttıracak

Her ne kadar Huawei saf dışı kalmış olsa da Samsung’un ardında Xiaomi gibi bir gerçek bulunuyor. Fiyat performans odaklı ürünleriyle rakiplerine göz dağı veren Çinli üretici şimdiden pek çok pazarda Samsung’u geçmeyi başardı.

Hal böyle olunca Samsung da aynı Xiaomi gibi fiyat performans modelleri geliştirerek kitlesini genişletmeyi amaç edindi.

Bu bağlamda çıkan modellerden birisi de Mart ayında tanıtılan A11’di. Samsung şimdi de bu modelin halefi olan A12 için hazırlıkları sürdürüyor.

Geçtiğimiz gün Bluetooth sertifikasını da alan cihazın önümüzdeki günlerde tanıtılması bekleniyor. Sızdırılan bilgilere göre A12’de MediaTek imzalı Helio P35 yongası kullanılacak. 3GB RAM ile gelecek olan cihaz kutudan çıktığında Android 10 ile çalışacak.

Yeni nesil Capcom oyunları sızdırıldı