Samsung eski teknoloji ile 144 Megapiksel sensör sunabilir!

samsung

Samsung, yonga setinde eski teknoloji diyebileceğimiz 14nm ile 144 Megapiksel çözünürlüğünde sensör geliştirmeyi başardığını açıkladı.

Bildiğiniz gibi nanometre teknolojileri hakkında konuştuğumuzda genellikle en son yonga seti üzerine oluyordu. Ancak, Samsung bu tabuları bugün yıktı. IEDM 2019 konferansında sahne alan Samsung, 14nm FinFET sürecine dayanan 144 Megapiksel çözünürlüğünde görüntü sensörünü vaat eden yeni teknolojisini duyurdu. 7 nm FinFET teknolojisinin yaygınlaştığı bugünlerde 14nm FinFET ile sensör geliştirmek oldukça ses getirecek gibi görünüyor.

Samsung W20 büyük bir başarıya imza attı

Yonga setlerinde asıl zorluk; görüntü sensörlerinin göreceli olarak yüksek bir voltajda (2V ve üstü) çalışması ve tüm yonga seti tasarımcılarının mümkün olan en düşük voltajı hedeflemesidir. Samsung’un araştırmacılarına göre; 14nm FinFET teknolojisi, 10 FPS’de görüntü yakalarken 144 MP sensörde güç tüketiminde yüzde 42 azalma sağlayacak.

144 Megapiksel

Ayrıca 30-120 FPS’de (video kaydetme) 12 Megapiksellik için güç tasarrufu ise yüzde 37’ye kadar çıkacak. Şimdilik bu teknolojinin hangi modellerde kullanılacağı bilinmiyor. Muhtemelen alım gücü düşük ülkelerde satışa sunulacak olan giriş-orta segment telefonlarda 144 MP çözünürlüklü görüntü teknolojisini 2020 yılı içerisinde göreceğiz.

Galaxy S10 için Android 10 çıktı! İndir!

Samsung’un 14nm ile hem düşük güç tüketimi sunması hem de görüntü teknolojisinde bu denli yol alması oldukça başarılı. Eğer bu proje tahmin edildiği gibi sonuç verirse, giriş seviyesinde 144 MP çözünürlüğünde kameraya sahip telefonları görebiliriz. Bu da Samsung’un özellikle Çin pazarındaki elini güçlendirmesine yarayacaktır.