Samsung AR gözlüklerine yönelik görüntüler paylaşıldı!

Samsung AR gözlüklerine yönelik görüntüler paylaşıldı!

Apple’ın ileri sürülen artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik giyilebilir cihazlarının yeni bir rakibi olabilir. 9to5Google, sızıntı haberi yapan tanınmış WalkingCat’in, görünüşe göre Samsung AR (artırılmış gerçeklik) gözlükleri için kavramsal vizyonunu temsil eden bir çift video paylaştığını keşfetti.

Apple, Facebook ve Microsoft hepsi artırılmış gerçeklik giyilebilir cihazları üzerinde çalışıyor. Görünüşe göre markalara bir takip daha geldi. Güney Koreli teknoloji devi olan Samsung. Sızdırılan haber Microsoft ve Samsung ürünlerini sızdırmasıyla bilinen bir Twitter hesabı olan WalkingCat’den geldi.

Samsung AR gözlüklerine yönelik görüntüler paylaşıldı!

İlk video, “Samsung Gözlük Lite” yazan bir başlık kartıyla başlıyor. Video şirketin ürün videolarının stilini fazlasıyla yansıtıyor. Normal göz çerçevelerinden çok daha kalın çerçevelere sahip.  Lite gözlükleri günlük kullanıcıları hedefliyor. Bu gözlükler bir geleneksel ekrana ihtiyaç duymadan film izlemelerine, görüntülü sohbet etmelerine izin veriyor. Sanal ekranlarla etkileşimde bulunmaktan çok gözlerinizi korumakla ilgilendiğinizde renklendirmek için bir “güneş gözlüğü modu” bile olacak.

Samsung AR gözlüklerine yönelik görüntüler paylaşıldı!

Bir diğer video, artırılmış gerçeklik gözlüklerinin nasıl yardımcı olabileceğini öngörüyor. Gözlükler sayesinde holografik aramalar da yapabilirsiniz. AR simülasyonları, dijital bir alanı (örneğin bir oda tasarımı) oradaymışsınız gibi keşfetmenize bile izin veriyor. Bunların gerçeğe ne kadar yakın olabileceği belli değil. Videolar Samsung’un gerçek bir projenin prototipinden çok yapmak istediği şeyi temsil ediyor gibi görünmekte. Haliyle, bunların bazıları Microsoft’un HoloLens gibi ürünlerinin hedeflerini yansıtıyor.

The Elder Scrolls 6’ya ait olduğu iddia edilen bir video yayınlandı