Samsung, akıllı televizyonları ile sorun yaşıyor

smart samsung tvv

Wikileaks tarafından açıklanan belgeler doğrultusunda CIA, Samsung’un akıllı televizyonlarında olan açıkları kullanarak televizyon kullanıcılarını dinleyebilme olanağına sahip oluyor.

Yakın zamanda Wikileaks tarafından yayımlanan belgelere göre CIA’e ait çalışanlar Android ve iOS cihazların yanında Samsung’un ürettiği akıllı televizyonlarında cihaza ulaşarak televizyonu kullanan kişilerin seslerini dinlemelerinin mümkün olduğunu söyledi. Bu gibi durumlarda internet ortamında aktif olan televizyonların üçüncü taraflar ile ilgili güvenlik sorunu yaratacağı iddiasına kanıt oluşturdu.

Dinleme olayında kullanıcılar akıllı televizyonlarındaki mikrofonu kapalı olarak  görüyor ama aslında CIA tarafından geliştirlen yazılım ile arka planda açık olan mikrofon ile kullanıcıların ortamdaki tüm konuşmaları rahatça dinlenebiliyordu.

CIA tarafında henüz bu iddialar hakkında bir açıklama yapılmadı. Samsung tarafı ise tüketicilerin gizliliğini ve cihazların güvenliğinin arttırılması konusunda uğraştıklarını ve olay ile ilgili inceleme başlattıklarını açıkladı.

İşte merakla beklenen Xiaomi akıllı ayakkabı!

,

,

smart samsung tvv akıllı televizyonları