Samsung Akademi’nin Yeni Öğrencileri: İzmir’in Gençleri

SAMSUNG AKADEMI IZMIR ACILIS 131113 3

Samsung Electronics’in tüm dünyada gençlerin eğitimine destek olmak için yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi “Samsung Akademi”, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle İzmir’de hayata geçti.

İzmir’de 180 öğrenci ile kapılarını açan Samsung Akademi çalışmaları kapsamında; 7 farklı teknik meslek lisesinden öğrenciler, Çınarlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi – Denizcilik Meslek Lisesi’nde kurulan yeni laboratuvarlarda uygulamalı teknik eğitim alma imkanına kavuşuyor. Dört farklı ürün grubunu kapsayan ve güncel teknolojilerle uyumlu, teknik ekipmanlarla donatılmış laboratuvarlarda bir sene boyunca verilecek eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı ve Samsung onaylı sertifika almaya hak kazanacaklar. İlki 2012’de İstanbul’da açılan ve 156 mezun veren Samsung Akademi, bu sene İzmir ve Ankara Samsung Akademilerin de açılmasıyla toplamda 718 öğrenciye ulaşacak.

 SAMSUNG AKADEMI IZMIR ACILIS - 131113 (5)

İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, Kore Savaşı Gazileri, çok sayıda davetli ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen açılış töreninde konuşan Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung; Samsung olarak geleceğin mimarı olan gençler için yola çıktıklarını belirterek: “Samsung Akademi; bilgimizi ve kaynaklarımızı seferber ettiğimiz ve gençlerimizin mesleki eğitimlerine katkı yapmayı hedeflediğimiz; son derece önem verdiğimiz bir proje.

Ege’nin incisi İzmir’de olmaktan ötürü müthiş mutluluk duyuyoruz. Bir yıl süren Samsung Akademi programından mezun olan gençlerimiz, Milli Eğitim Bakanlığı ve Samsung onaylı sertifikaları ile, kariyerlerine, bilgi birikimlerini ve tecrübelerini artırmış olarak bir adım önde başlayacaklar. Bu proje ile, Samsung Türkiye olarak, tüketici elektroniği sektörünün her geçen gün büyüyen ara eleman ihtiyacını pratik bilgisi ve donanımı yüksek yeni mezunlarla karşılamak üzere, eğitime katkıda bulunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan Samsung Akademi İzmir açılış töreni esnasında gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; “İzmir’in istikbaline, sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlayacak önemli bir projenin başlangıcını hep birlikte yaşıyoruz. Sadece ekonomik kalkınmanın tek başına yeterli olmayacağı bilinci ile harekete ederek, sosyal, kültürel ve eğitim projelerinde de her zaman öncü ve örnek olmak anlayışı ile hareket ediyoruz. Özel sektörün sosyal sorumluluk çerçevesinde üstlendiği projeler son derece sevindiricidir.

Bu kez, bu derece önemli bir proje olan Samsung Akademi; bizlere denizler ötesinden Kore’den uzandı. Bildiğiniz gibi günümüzde yaşanan küreselleşme paralelinde bölgesel planlamalar öne çıkıyor. Bu planlamalar çerçevesinde mesleki eğitim, sektörel dengelerin dönüşüme uğramasına paralel öne çıkmaktadır. Dolayısı ile eğitim alanındaki doğru planlamalar ülkelerin gelişimi ile yakınen alakalıdır. Konuya böyle bir perspektifle yaklaşıldığında, işsiziliğin halihazırda büyük bir sorun olarak yaşandığı ülkemizde, istihdam anlamında büyük önem taşımaktadır. Bu meseleleri yatırım ve projelerle destekleyen her ele şükranlarımızı sunarız.”

Blackberry’den Beklenen Açıklama