Rusya internetten çıkmayı planlıyor!

Rusya internetten cikmayi planliyor

Rusya internetten çıkmak için araştırmalar yapıyor, planlar kuruyor.

Resmi makamlar tarafından yapılan açıklama ile bu söylentiler yalanlansa da, uzmanlar söylentinin doğru olduğu konusunda hemfikir.

Rusya internetten cikmayi planliyor!

 

Dünyanın en güçlü devletleri arasında gösterilen Rusya, internetten çıkma planları yapıyor. Dünya çapında iletişimi sağlayan dijital ağdan, diğer adıyla internetten çıkıp çıkamayacağını araştırmaya başlamış. Daily Telegraph gazetesine açıklamalarda bulunan uzmanlar dünya çapında bir internet çöküşü sonrasında Rusya’nın ayakta kalabilmesi için çalışmaların başlatıldığını belirtiyor.

ÖZGÜRLÜKLER Mİ KISITLANACAK?

Rusya’yı internet ağından koparma denemelerinin ‘Kremlin’in özgürlükleri kısıtlama çalışması’ olabileceği yorumları, internet kullanıcılarını da endişelendiriyor. Rus internet servis sağlayacısı Er Telecom’un yöneticilerinden Andrei Semerikov kendilerine hukümet tarafından yabancı yurtdışı internet çıkışının DPI sistemi ile engellenmesi talimatı aldıklarını belirtti. Bunun amacının ise küresel internet ağı çöktüğünde Rusya’nın ayakta kalıp kalamayacağını önceden görmek olduğunu dile getirdi.

RESMİ MAKAMLAR YALANLIYOR

Tüm bu söylentilere karşı Rus yetkililer böyle bir çalışmanın olmadığının altını çiziyor. Bir yetkili böyle bir çalışma yok derken, bir başka yetkili ise Semerikov’un sözlerinin bağlamının dışında ele alındığını öne sürdü. Tüm bu yalanlamalara karşılık söz konusu testin geçtiğimiz Temmuz ayında gerçekleştirildiği dahi söyleniyor. Rusya Savunma ve İçişleri Bakanlıkları küresel internet çökmesi halinde ülke içinde kullanılacak dışa kapalı bir ağın mümkün olup olmadığını görmeyi amaçlıyor.

Rusya internetten cikmayi planliyor!

 

PUTİN EMRETTİ

Rusya’yı internete kapatma çalışmaları için emirin Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından verildiği söyleniyor.

Andrei Soldatov isimli uzman ise testler için; “Bu testler bize hükümetin aklındakinin ne olduğu konusunda fikir vermesi açısından önemli. Eğer bilgi güvenliği doktrinini inceleyecek olursanız hep aynı şeyden korktuklarını fark ediyorsunuz: Batılı ülkelerin interneti bir silah olarak kullanıp Rusya‘ya karşı kullanması” yorumunda bulundu.

Bildiğiniz gibi Rusya’da internet kanunlarla sıkı denetim altına alınmış durumda. Hukümet uç olarak nitelendirdiği ya da çocuklar için sakıncalı gördüğü siteleri kapatma yetkisine sahip.

Sosyal medya fotoğraflarınız yerinizi belli ediyor!