Redmi Note 5 Pro için Oreo güncellemesi geliyor!

note 5 pro

Ülkemizde de oldukça popüler olan Xiaomi Redmi Note 5 Pro için merakla beklenen Oreo güncellemesi sonunda yayınlandı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan olan Xiaomi, orta segmentteki modellerini Oreo’ya yükseltmeye devam ediyor. Hali hazırda ülkemizde de 1800TL civarında fiyatlardan satılmakta olan Redmi Note 5 Pro için merakla beklenen Oreo güncellemesi nihayet yayınlanacak.

Redmi Note 5 Pro Oreo güncellemesi detayları

Xiaomi’nin resmi twitter hesabu üzerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Redmi Note 5 Pro için Oreo güncellemesi 29 Haziran itibariyle dağıtılmaya başlanacak.

Üstelik hepsi bu kadarla da sınırlı değil. Kullanıcılar Oreo güncellemesinin yanı sıra MIUI 9.5 arayüzünü de kullanma şansına erişecek.

Şu anda ülkemizde satılan Note 5 Pro modelleri, kutudan ilk çıktığında Android 7.1.2 Nougat ile çalışıyor. Gerçi günümüz şartlarında Android 7.1.2 Nougat, orta segment bir modeli için yeterli diyebiliriz. Keza pek çok üretici, orta segment modelleri için güncelleme yayınlamaya bile uğraşmıyor.

note 5 pro

Fakat sektörde zirveyi hedefleyen isimlerden biri olan Xiaomi, güncellemeler konusunda oldukça hassas bir firma. Çinli üreticinin fiyat ve segment ayrımı yapmadan, tüm modelleri için en 1 güncelleme yayınladığını söylemek, pek de yanlış olmayacaktır.

Sonuç olarak toparlamak gerekirse, ülkemizdeki Redmi Note 5 Pro kullanıcıları da 29 Haziran itibariyle, cihazlarını Oreo’ya güncelleyebilecekler. Elbette güncellemenin dağıtımı biraz sarkabilir. Fakat en geç Temmuz’un ilk haftasına kadar bu dağıtım tamamlanacaktır.

iOS 12 Public Beta çıktı