Red Dead Redemption Satışları Yüzde 6329 Arttı!

Red Dead Redemption

2010 yılında satışa sunulan Red Dead Redemption, ikinci baharını yaşıyor. Oyunun satışları yüzde 6000 arttı. Peki bu inanılmaz yükselişin sebebi ne?

Sebep, haberlerimizde sizce sıkça paylaştığımız bir Microsoft politikası. Microsoft; Xbox One’ın iddiasını artırmak için Xbox 360 yapımlarına geri-uyumluluk desteği sunmuştu. Geri uyumluluk sağlanan oyunlar arasında, ismi en çok bilinenlerden biri ise Red Dead Redemption idi.

Red Dead Redemption

Amerikalı teknoloji devinin zekice hamlesi, hem son nesil konsolun satışını yükseltirken, hem de Xbox 360 oyunlarının satışına, eşine az rastlanır bir ivme kazandırdı. Amazon’un listesine göre, kısa bir süre önce, en çok satan oyunlar listesinde 1093.sırada yer alan aksiyon yapımı, yüzde 6329’luk sıçrayışla 17.sıraya ilerledi. Undead Nightmare genişleme paketini ihtiva eden Red Dead Redemption – Game of the Year Edition da bu yükselişten payını aldı yüzde 1877 artış yakaladı. Bu da, söz konusu yapımı, Amazon listelerinde 712.sıradan, 36.sıraya taşıdı.

Yılın başında Red Dead Redemption’ın Xbox One sürümü de piyasaya sürülmüş ama istenen başarıyı elde edememişti. Zaten en kritik nokta da bu: Yüzde 6329’luk sıçrayış gerçekleştiren yapım, R.E. Redemption’ın Xbox 360 sürümü…

RAGE mimarisinden faydalanan ünlü yapım, hem çoklu oyuncu hem de tekli oyuncu seçenekleri ile göz önüne çıkıyor. Amerika’nın en prestijli oyun dergilerinden USGamer, oyunu, tarihin en iyi 15.oyunu olarak kabul etti. R.E. Redemption, sayısız başka onura da layık görüldü.

Elveda micro-SD, Hoşgeldin UFS!