PureView’ı Geliştiren İsim Apple’a Geçti

PureView’ı Geliştiren İsim Apple’a Geçti

Apple, Nokia Lumia fotoğraf departmanın başındaki isim Ari Partinen’i transfer etti.  Ari Partinen önümüzdeki aydan itibaren Apple için çalışmaya başlayacak.

Microsoft’un Nokia’yı satın alam işlemi geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Microsoft’un yönetimine giren Nokia kan kaybı erken başladı. Finli şirketin en önemli uzmanlarından Lumia fotoğraf departmanın başındaki isim Ari Partinen Apple’a geçti. Ari Partinen önümüzdeki aydan itibaren Cupertino’daki görevine başlayacak.

apple nokia ari partinen 1

Peki Ari Partinen neden Nokia için önemli bir isim? Lumia fotoğraf departmanın başındaki isim olmasının yanı sıra Ari Partinen PureView teknolojisini geliştiren ekibin kilit parçasını oluşturuyor. Partinen Nokia 808 PureView ve Nokia N8 modellerinin gelişiminde önemli roller oynamıştı. Ari Partinen önümüzdeki aydan itibaren en güçlü rakiplerden Apple ile çalışmaya başlayacak ve Apple ürünlerinin kameralarını geliştirmekten sorumlu olacak.

apple nokia ari partinen

Kameralı telefon savaşlarında rakiplerinin gerisinde kalan Apple, Partinen takviyesiyle birlikte tekrar rekabete dahil olmaya planlıyor. Nokia N8, 808 PureView ve 1020 PureView modellerinde imzası bulunan Ari Partinen ile birlikte iPhone modellerinin kamera performanslarında önemli gelişmeler olacağını söyleyebiliriz.

Samsung Yeni Fabrikasını Çin’de Açtı