PSN’de Hediye Alımı Geçici Olarak Durduruldu

psna1

PSN’de Hediye Alımı Geçici Olarak Durduruldu Sony, PS4’ün Avrupa’daki çıkış tarihi yaklaştıkça kullanıcılarının hayatını zorlaştırmaya devam ediyor.

Gerekli önlemleri almak yerine oluşacak yoğunluk için hizmetleri kapatan firma yılbaşı öncesi, promo kodu özelliğini de geçici olarak durdurdu. İkinci bir bildiriye kadar PSN kullanıcıları, PlayStation’larına dijital oyun alamayacak bir birlerine hediye yollamayacak.

psna

Sony oluşacak yoğunluk için, bu soruna çözüm aradığını söyledi. Amerika ve Avrupa’da başlayan Noel tatili, 1 ay boyunca insanların bir birlerine en çok hediye aldıkları dönem. Kullanıcılar arkadaşlarına ve sevdiklerine uzun süre PlayStation oyunu hediye alamayacak. İndirim ya da ön ödemeli kart kullanan PlayStation sahipleri de bu dönem geçene kadar ellerindeki kodları kullanamayacaklar. Oyuncular Sony’in bu kararına tepkililer. Sunucularını güçlendirmek yerine hizmetlerini kapatan firma, oyuncuların tepkisini üzerine topladı. PlayStation forumlarında, çoğu oyuncunun promosyon servisinin kapanmasının, PS4 yoğunluğuyla olan ilgisini sorguladığı görülüyor. Amazon gibi büyük oyun satış sitelerinden alınan oyunlar da kod olarak tüketiciye ulaştığı için, PlayStation sahipleri paralarını verdikleri ürünleri de önümüzdeki günlerde kullanamayacak.