Porsche Panamera 4-E Hakkındaki Tüm Detaylar!

2017 Porsche Panamera Turbo 102

Süper spor otomobil performansı ile üstün konforu birleştiren Porsche, yeni Panamera modeli ile Paris Auto Show’da rakiplerine meydan okudu.

Porsche’nin amiral gemisi Panamera yeni modeliyle, şirkete taze kan sağladı. Panamera serisinin dördüncü modeli olan 4 çeker çekiş sistemli ve 50 kilometre elektrikli sürüş menziline sahip Panamera 4 E-Hybrid’i tanıttı. 462 beygir güç üreten plug-in hybrid (elektrik-benzin motoru ikilisi) motorlu otomobil, 100 kilometrede sadece 2.5 litre yakıt tüketiyor. Bu rakamın, böyle bir performansa sahip bir model için inanılmaz derecede pozitif olduğunu söyleyebiliriz.

Porsche

Klasik otomobiller, en çok kalkışta ve dur-kak pozisyonlarında benzin tüketir. Maalesef pek çok sürücü bunun farkında olmadan, sinir bozucu trafikte anahtarı kontaktan çeker. Aslına bakarsanız, bu çok daha fazla yakıt tüketmenin garantisidir. Çünkü tüm sistem baştan başlayacak demektir.

Alman otomobil devi, zekice hamlelerle bu durumu aşıyor:  Otomobil, her koşulda elektrikli sürüşte çalışmaya başlıyor ve saatte azami 140 kilometre ile 50 kilometre mesafeye kadar da sıfır emisyonlu bir otomobil olarak yola devam ediyor. Hız sınırını aşmaya ve devri artırmaya devam ederseniz benzinli motor, “ben de buradayım” çığlığıyla devreye giriyor. Panamera 4 E-Hybrid, saatte 278 kilometre azami hıza ulaşabiliyor saatte 100 kilometre hıza ise sadece 4,6 saniyede erişiyor. Bu da Ferrari, Lamborghini gibi rakiplerin çoğu modeliyle aşık atacak seviyede.

Yeni Porsche Panamera’lar, 2017 yılının Mart ayında, Avrupa’da, galerilerdeki yerini alacak. Aracın fiyatı hakkında herhangi bir bilgi verilmese de, söylentiler Gran Turismo konseptinin de yolda olduğunu işaret ediyor.

Yine Galaxy Note 7, Yine Skandal!