Polis Türk Yayıncıların Evini Bastı!

hqdefault 1

29 Ekim günü yayınlarını gerçekleştiren Vault of Gamers ekibi, yayın esnasında polisler tarafından sorguya tabii tutuldu. VoG evini basan polis gelen kumar ihbarını değerlendirdi. Peki işin aslı ne? Detayları haberimizde.

Vault of Gamers, oyun yayıncılarının bir arada toplandığı bir grup. Bu grup düzenli olarak Twitch üzerinden canlı yayınlar gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz günlerdeki yayında ekip masa oyunu adı altında bir yayın başlattı. Sıradan bir masa oyunu oynayan ekip, polis baskını ile şoke oldu. Önce kimlik kontrolü yapan polis, daha sonra yayıncıyı ifade vermek üzere emniyete götürmüş. İşin aslı ise gerçekten sinir bozucu.

Kumar Oynandığına Dair İhbar Gelmiş

Yayıncılar tamamen “troll” bir ihbar ile karakolluk oldular. Olayın yayını izleyen izleyicilerin birisi tarafından yapıldığı düşünülüyor. Detayları VoG ekibinin resmi sayfası üzerinden yaptığı açıklamada bulabilirsiniz.

“Değerli Arkadaşlar,
Bildiğiniz gibi dün 20:00 sularında VoG evi, “Kumar oynatıldığı” iddiası ile yapılan bir ihbar nedeniyle polis tarafından baskına uğramıştır. Bunun sonucunda bazı yayıncılarımız ifade vermek üzerine karakola davet edilmiş ve konu ile ilgili bilgi alınmıştır.
Öncelikle dün yaşanan tüm aksaklıklar ve isteğimiz dışında yayının devam edememesi durumu için tüm izleyicilerimizden özür dileriz. Büyük partimizi maalesef ki gerçekleştiremedik. Hem sizler için hazırladığımız büyük eğlenceden mahrum kaldınız hem de bizler moral anlamında böyle bir partiyi gerçekleştirecek durumda değildik.
Yurt dışında da sıklıkla görülen bu “troll” girişimi bizi gerçekten üzmüştür. Ancak başta sizlerin eğlencesinin kesilmesi, sonrasında ise bizlerin uğradığı maddi ve manevi zarar nedeniyle bu girişimde bulunan şahıs /şahıslar hakkında en kısa zamanda karşı adli işlemleri başlatacağımızı ve bunun tekrarlanmaması için de bu adli süreci sonuna kadar götüreceğimizi de sizlerle paylaşmak isteriz.
Bugünden başlayarak yayınlarımız kaldığı yerden devam edecektir. Umarız en yakın zamanda bu kendini” troll” sanan ve ekran karşısında “çok komik olm” diyen zihniyet, ilgili makamlarca en ağır şekilde cezalandırılır.

Bize bu süreç boyunca destek veren tüm izleyicilerimize ve dostlarımıza canı gönülden teşekkür ederiz!”

Açıklamasında asılsız ihbarı yapanlar hakkında hukuki süreci sonuna kadar götüreceklerini açıkça belirten ekip, yurt dışında Swatt timinin evi basmasına kadar uzanan ihbarlardan birinin kurbanı olmuşa benziyor.

Volkswagen Başkanından Çarpıcı Açıklamalar!