Pokemon Go oyuncu sayısı yüzde 80 oranında azaldı!

pokemon goo

2016’ya adeta damga vuran Pokemon Go, zor günler geçiriyor. Oyunun çıkış üzerinden henüz 1 sene geçmiş olmasına karşın, oyuncu sayısı hızla azalıyor. İşte detaylar.

Niantic ve Nintendo işbirliğiyle geliştirilen Pokemon Go yaklaşık olarak 1 sene önce kullanıcıların beğenisine sunulmuştu. Pokemon Go sınırlı bir bölgede kullanıma sunulmasına karşın milyonlarca kişi tarafından indirilerek kendisini bir anda zirvede bulmuştu. İnsanları sokaklarda dolaşarak pokemon avlamaya teşvik eden oyunun inişi de yükselişi kadar hızlı oldu.

Comscore tarafından paylaşılan verilere göre, Pokemon Go’ya hergün giren oyuncu sayısında yüzde 80’e yakın bir azalma gerçekleşti. Oyun ilk yayınlandığı zamanlarda oyuna giren oyuncu sayısı yaklaşık olarak 30 milyonken, şimdilerde ise bu sayı 5 milyona kadar inmiş durumda.

pokemon go

Peki Pokemon Go’nun bu kadar hızlı bir sürede, bu kadar fazla kullanıcıyı kaybetmesinin ana nedeni ne olabilir? Genel kanı bir türlü önüne geçilemeyen hile olayının, oyuncuları bu yapımdan soğuttuğu yönünde. Zira siz dere tepe gezerek bir pokemon yakalıyıp, geliştirmek için uğraşırken, başkalarının PC başında bu işi yapması pek de hoş olmuyor. Dahası adamlar GYM’lere absürt derecede güçlü pokemonlar yerleştirerek bu işin heyecanını hepten kaçırıyor.

Sonuç olarak da Pokemon Go’ya olan girişler bu denli azalıyor. Bu arada dip not olarak, oyunun ülkemizde hala resmi bir şekilde yayınlanmadığını da sizlerle paylaşalım.