Pokemon Go hilecilerine kötü haber!

pokemon go 2

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte aktif oyuncu sayısında önemli bir artış yaşanması beklenen Pokemon Go, artık hileciler tarafından sabote edilemeyecek.

Geçtiğimiz sene kullanıma sunulan Pokemon Go, kısa sürede önemli bir başarıya imza atmıştı. 2016’nın en fazla gelir elde eden uygulaması olan Pokemon Go, ilk zamanlardaki popülaritesini uzun süre koruyamadı.

Elbette bu durumun birden fazla nedeni mevcut diyebiliriz. Fakat en önemli sebep, çeşitli botlarla pokemon yakalayan hileciler oldu. Zira birkaç pokemon yakalamak için tüm gün yürüyen oyuncular, hilecilerin oturdukları yerden hiç bir şey yapmadan botlar yardımıyla yüzlerce pokemon yakaladığını öğrenince oyunu bıraktı.

Niantic, bu konuda önemli adımlar atmakta gecikince, Pokemon Go’nun aktif oyuncu sayısı da günden güne düştü. Yaz aylarının gelmesi ve havaların uzun yürüyüşlere elverişli hale gelmesi, Pokemon Go’daki aktif oyuncu sayısını tekrardan arttırdı. Bu sefer hilecilere geçit vermek istemeyen Niantic, ilk önlemlerini aldı.

Firmadan yapılan açıklamada, bot kullandığı tespit edilen hesapların sadece değersiz ve sık bulunan pokemonlarla karşılaşacağı belirtildi. Niantic bu sistem ShadowBan ismini veriyor. Yani hesap banlanmıyor fakat sadece Zubat gibi sık bulunan pokemonları yakalayabiliyor.

Bu sistemin bot hesapların önüne geçip geçemeyeceği henüz tartışma konusu. Kafalardaki bir diğer soru işareti ise tespit edilen bot hesapların neden direkt banlanması yerine böyle bir uygulamaya gidildiği. Bakalım Pokemon Go, 2016’daki başarısını 2017’ye de yansıtmayı başarabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.