PlayStation VR Ne Kadar Sattı?

playstation vr ne kadar sattı

PlayStation VR ne kadar sattı merak ediyor musunuz? Dünyanın en popüler oyun konsolunun sanal gerçekliğe attığı adım son kullanıcılardan ne kadar ilgi gördü?

VR ya da Türkçe olarak sanal gerçeklik son dönemin en popüler teknolojilerinden biri. Özellikle oyun endüstrisi için çok büyük bir potansiyele sahip. Buna rağmen oyun dünyasından bu yönde çok fazla atılım görememiştik. Ta ki PlayStation VR çıkana kadar. Sony, henüz geleceğinin nasıl şekilleneceği belli olmayan VR teknolojisine cesur bir yatırım yaparak PlayStation VR’ı piyasaya sürmüştü. Göreceği ilgi merakla beklenen PlayStation VR ne kadar sattı belli oldu.

playstation vr ne kadar sattı

Görülen o ki PlayStation VR fena bir başlangıç yapmamış. Sony tarafından yapılan açıklamaya çıkışından bugüne tüm dünyada toplam 915.000 adet PlayStation VR seti satılmış durumda. Elbette milyonlarca PlayStation 4 satan bir şirket için bu rakam çok gözükmeyebilir fakat Sony’nin PlayStation VR için temkinli beklentiler içinde olduğu biliniyordu. Elde edilen bu satış rakamının da beklentilerin üstünde olduğu söyleniyor.

VR alanında adı öne çıkan PC tabanlı Occulus Rift ve HTC Vive’a göre de PlayStation VR’ın epey başarılı olduğunu söyleyebiliriz. SuperData Research adlı araştırma şirketinin tahminlerine göre 2016’nın sonuna kadar 243.000 Oculus Rift, 420.000 de HTC Vive satılmış. Elbette PlayStation VR’ın fiyat avantajının bu farkın oluşmasında büyük payı olduğunu söylemek gerek. PC tabanlı VR sistemleri için çok güçlü bir PC’ye sahip olmanız gerekirken, PlayStation VR’dan iyi bir performans almak için bir PS4 Pro almanız yeterli.

Nokia 3310 Klasik Bir Nokia Olarak Hayata Geri Döndü