PlayStation 4 pil sorunu ile gündemde

PS Plus Ekim oyunları belli oldu

Ortaya atılan son dedikodulara göre PlayStation 4 ana kartında bulunan bir pil, cihazın ömrünün tükenmesine neden oluyor. İşte PlayStation 4 pil sorunu ile ilgili detaylar.

Sony’nin en başarılı oyun konsollarından biri olan PS4 geçtiğimiz nesle damgasını vurmayı başarmıştı. Japon konsol devi PS4 ile oyun severlere sunduğu kupa başarımındaki hileyi engellemek için farklı bir metot kullanmış.

Sony, PS4’ün ana kartına aynı normal PC ana kartlarındaki BIOS pili gibi bir pil yerleştirmiş. Bu pil kupa başarılarındaki tarih ve saati takip ediyormuş. Böylece oyun severler oyunlarda kupa başarımları tarafında hile yapamayacaklarmış. En azından düşünce bu yöndeymiş.

Fakat bu pil bittiğinde ya da ana karttan çıkartıldığında konsolun bir daha çalışmayacağı gibi bir söylenti ortaya atıldı.

PlayStation 4 pil sorunu ile gündemde

Henüz Sony’den pil hakkında bir açıklama gelmedi. Yani pilin ne kadar ömrünün olduğu ya da pil çıkarıldıktan sonra PS4’ün gerçekten çöp olup olmadığı kesinlik kazanmış değil.

Öte yandan bu pilin sadece tarih saat için ayarlı bir mekanizması olduğu için ömrü de son derece uzun olabilir. Zira PS4 satışa sunulalı 7 seneden fazla oldu. Şimdiye kadar kimse PS4’ün bu veya benzer bir sorundan bozulduğundan şikayetçi olmadı.

Dolayısıyla bu söylentinin ne derece doğru olup olmadığı Sony’nin açıklamasından sonra belli olacak. O yüzden şimdilik beklemedeyiz.

Temel gıda ürünlerinin fiyatı artabilir! İşte konunun tüm detayları