The Pirate Bay’in Dönüş Tarihi Belli Oldu

The Pirate Bay DG

İsveç polisi tarafından düzenlenen baskın sonrası 9 Aralık’tan beri kapalı olan The Pirate Bay sitesindeki yeni sayaç, sitenin geri dönüş tarihini gösterdi.

Dünyanın bir numaralı torrent platformu olan The Pirate Bay‘in Stockholm şehrindeki veri merkezleri ve binaları geçtiğimiz ay İsveç polisi tarafından basılmış ve bunun sonucunda siteye erişim kesilmişti. Daha önce de polis baskınlarıyla uğraşmak zorunda kalan sitenin bu durumdan da kurtulacağı ve kısa süre sonra yayına döneceği düşünülmüş olsa da, baskınlardan birkaç gün sonra bir Pirate Bay üyesi tarafından yapılan açıklamada sitenin bir daha geri dönmeyebileceğinin belirtilmesi torrent kullanıcılarını endişelendirmişti.

The_Pirate_Bay_DG

The Pirate Bay üyeleri siteyi yeniden aktif hale getirip getirmeme konusunda bir süre için kararsız olsa da, bir süre boş kalan sitede geçtiğimiz hafta hareketlenmelerin başlamısyla geri dönme kararı alındığı anlaşılmıştı. Şu ana kadar The Pirate Bay cephesinden sitenin ne zaman geri döneceğiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, sitede görülen yeni bir sayaç dönüş tarihini gözler önüne serdi. Anasayfada yer verilen bu sayaca bakılacak olursa 9 Aralık 2014’ten beri kapalı olan site, 1 Şubat‘ta geri dönmeye hazırlanıyor.

1 Ocak’a artarak ilerleyen sayacın yeni yıla girilmesiyle beraber 1 Şubat’ı gösterecek şekilde geri saymaya başlamasının yanı sıra, sitede yer verilen kodlarda da geri dönüş 1 Şubat’ta olacağına dair çeşitli ipuçları yer aldığı belirtiliyor.

HTC Hima CES 2015’te Yer Almayabilir