PİLOT’un  11’inci dönem başvuruları tamamlandı

PİLOT

PİLOT’un 11’inci dönem girişimlerini belirleyecek başvuru süreci tamamlandı. Özellikle eğitim, sağlık ve finansal teknolojiler alanlarında; 5G, görüntü ve dil işleme, blokzincir, NFT, yapay zekâ, büyük veri alanında çözümler sunan birçok girişimin başvurusu alındı.

 Son yıllarda dünya sahnesine çıkan Türk markalarının sayısının artırılması amacıyla Türkiye girişimcilik ekosistemini dünyaya taşımayı hedefleyen TT Ventures, programı başarı ile tamamlayan ekipleri Amerika programına dahil ediyor.

12 hafta sürecek programın ardından düzenlenecek Demo Day sonrası mezun olan bütün girişimler, Amerika’daki iki haftalık programa katılacak. Bu program ile ekipler yurt dışından yatırım alma ve yeni müşterilere ulaşma imkânı elde edecek.

PİLOT

Mezunlar dünyanın dört bir yanında

Ekipler; ofis alanı, teknoloji altyapısı, iş ortaklarının sunduğu avantajlı ürünler ve tanıtım destekleri gibi pek çok ayrıcalıktan faydalanabilecek. Ayrıca girişimciler, Türk Telekom’un iş bağlantılarına da ulaşabilecek.

Bugüne kadar PİLOT programının mezun sayısı 104’e ulaşırken, toplamda 30 milyon TL nakit desteği sağlandı. Girişimlerin yerel ve global olmak üzere çeşitli yatırımcılardan aldıkları toplam yatırım tutarı ise 20 milyon doları aştı. Mezun 49 girişim aldıkları yatırımla proje ve fikirlerini geliştirme fırsatı yakalarken mezun girişimlerin 11 tanesine de TT Ventures ile yatırım yapıldı.

İddia: iPhone SE 4 yeniden ertelendi, 2025’te çıkacak