PC Uyumlu Xbox One Controller’e Geri Sayım!

xbox one 360 controller

PC’ye özel Xbox One Contoller’ın piyasaya çıkmasına kısa süre kaldı ancak arabirim, hayal kırıklığı yaratacak bir kısıtlamaya sahip. 

Microsoft, Windows markasına sahip Xbox One oyun arabirimini, 2014 yılının Kasım ayında satışa sunulacağını duyurdu. Yani PC uyumlu Xbox One Controller’ın satışa sürülmesine 1.5 ay zaman kaldı.

Ne var ki Windows uyumlu Xbox One Controller, kullanıcılarının bazılarını kendinden soğutacak bir özelliğe sahip. Windows Xbox One Controller, kablosuz olarak kontrol edilemiyor. Xbox One kontrol arabiriminden faydalanmak isteyenler, mutlaka PC’ye özel kablodan yararlanmak zorunda .Xbox One Controller, kablosuz kontrol edilemeyecek.

Xbox 360 kontrol arabirimini bile kablosuz olarak tasarlayan Microsoft’un neden böyle tasarrufa gittiği merak konusu oldu. 

xbox one 360 controller

Verebileceğimiz tek iyi haber, Xbox One Controller’ı, Xbox One’nınızda kablosuz olarak kullanabileceğiniz gerçeği. Oyun çubuğunda, şarj edilebilir pil ünitesi bulunuyor.

Cihazın, Kuzey Amerika fiyatı ise 60 dolar (Yaklaşık 30 TL) olarak belirlendi.

Microsoft, yaz aylarında Xbox One Controller’ı destekleyen Windows 7 ve Windows 8 sürücülerini yayınlamış ve cihaza yönelik beklentileri artırmıştı.

 Microsoft İşten Çıkarmalara Yarın Devam Edecek