Oppo Reno5 modelleri performans testinde ortaya çıktı

Reno4 Pro

Oppo’nun yeni nesil Reno modelleri performans testinde ortaya çıktı. İşte Oppo Reno5 modeller ile ilgili son detaylar.

Akıllı telefon pazarındaki hakim firmalardan biri olan Oppo model yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Çinli üretici Reno serisi ile önemli bir müşteri kitlesine erişmeyi başarmıştı. Son olarak Reno4 modelleriyle kullanıcı karşısına çıkan Oppo, şu aralar yeni Reno modelleri üzerine yoğunlaşmış durumda.

Son bir iki haftadır Reno5 modelleri hakkında pek çok iddia duymuştuk. Bu iddialardan birisi de 3 telefonda 2 farklı markanın yonga setlerinin kullanılacağı yönündeydi. Yani Oppo 2 Reno5 modelinde Qualcomm ve 1 Reno5 modelinde de MediaTek yongası kullanacaktı.

İddialar Oppo’nun Reno5 Pro ve Reno5’te Qualcomm imzalı yongalar kullanacağı yönündeydi. Lite versiyonda ise MediaTek yongası tercih edilecekti.

Oppo Reno5 Pro’nun yonga seti netleşti

Geçtiğimi gün Reno5 modelleri performans testinde ortaya çıktı. Böylece telefonların kullandıkları yonga setleri de netlik kazanmış oldu.

Geekbench’ten sızdırılan rapora göre yeni Reno serisinin amiral gemisi modeli MediaTek imzalı Dimensity 1000+ ile gelecek. Reno5 modelinde ise Snapdargon 765G yonga seti kullanılacak.

Açıkçası bunu kimse beklemiyordu. Yani çatı modelde MediaTek yongasının tercih edilmesi herkes için sürpriz oldu diyebiliriz.

Elbette Oppo tarafından yapılmış bir açıklamanın olmadığını da belirtmek gerekiyor. Belki de Çinli üretici tam tersi bir açıklama da yapabilir. Belki de bu yonga ile gelen modeller bölge bazlı cihazlardır.

EMUI 11 alan cihazlar listesine yeni telefonlar eklendi