OpenAI güvenlik lideri şirketten ayrılıyor

OpenAI güvenlik lideri şirketten ayrılıyor

OpenAI güven ve güvenlik lideri Dave Willner, bir Linkedin gönderisiyle duyurulduğu üzere görevinden ayrılıyor. İşte tüm detaylar.

Willner, “danışmanlık rolünde” kalıyor ancak Linkedin takipçilerinden ilgili fırsatlar için “takipte kalmalarını” istedi. Eski OpenAI proje lideri, hareketin ailesiyle daha fazla zaman geçirme kararının ardından geldiğini belirtiyor. Evet, genelde işten ayrılan insanlar hep böyle derler ancak güvenlik lideri bu konuda oldukça ciddi. “ChatGPT’nin lansmanını takip eden aylarda, pazarlığın bana düşen kısmını yerine getirmenin giderek daha zor olduğunu fark ettim” diyen Willner “OpenAI, gelişiminde yüksek yoğunluklu bir aşamadan geçiyor – ve çocuklarımız da öyle. Küçük çocukları ve çok yoğun bir işi olan herkes bu gerilimde dengeyi kurmakta zorlanabilir” ifadelerini kullandı.

OpenAI güvenlik lideri şirketten ayrılıyor

Şirketin görev süresi boyunca başardığı “her şeyden gurur duyduğunu” söylemeye devam ediyor ve bunun “dünyanın en havalı ve en ilginç işlerinden biri” olduğunun altını çiziyor.

Elbette bu geçiş, OpenAI ve imza ürünü ChatGPT’nin karşılaştığı bazı yasal engellerin hemen ardından geliyor. FTC kısa süre önce şirket hakkında, tüketiciyi koruma yasalarını ihlal ettiği ve kamunun gizliliğine ve güvenliğine zarar verebilecek “haksız veya aldatıcı” uygulamalar yaptığı yönündeki endişeler üzerine bir soruşturma başlattı. Soruşturma, kullanıcıların özel verilerini sızdıran ve kesinlikle güven ve emniyet kapsamına giriyor gibi görünen bir hatayı içeriyor.

iPhone 15’in yeni sızıntısı Dynamic Island’ın standart olduğunu gösterdi