OpenAI, ChatGPT Geliştiricisini Askıya Aldı! İşte Sebebi

ChatGPT yanlış bilgi veriyor

OpenAI bir ChatGPT geliştiricisini başkan adayını taklit etmesi sebebiyle askıya aldı. İşte tüm detaylar.

ChatGPT son zamanlarda adından fazlasıyla söz ettiren bir yapay zeka robotu oldu ancak sorunlar da gelmeye devam ediyor. The Washington Post’a göre şirket, kampanyasını desteklemek için Demokrat başkan adayı Dean Phillips’i taklit etmek üzere tasarlanan ChatGPT destekli bir bot olan Dean.Bot’un arkasındaki geliştiriciyi askıya aldı. Sohbet robotu, Phillips’i destekleyen süper PAC We Deserve Better için AI startup’ı Delphi tarafından oluşturuldu. Dean.Bot ile etkileşime geçmeden önce, web sitesi ziyaretçilerine sohbet robotunun doğasını açıklayan bir sorumluluk reddi beyanı gösteriliyor. Yine de bu tür kullanımlar doğrudan OpenAI politikalarına aykırı.

Şirketin bir sözcüsü Post’a yaptığı açıklamada geliştiricinin askıya alındığını doğruladı. Bu, OpenAI’nin 2024 seçimleri öncesinde teknolojisinin kötüye kullanılmasını önlemek için aldığı önlemler hakkında uzun bir blog yazısı yayınlamasından birkaç hafta sonra geldi; özellikle izin verilmeyen şeylerin bir örneği olarak “adayların kimliğine bürünen sohbet robotları” gösterilmişti.

OpenAI, ChatGPT Geliştiricisini Askıya Aldı! İşte Sebebi

OpenAI ayrıca blog yazısında “insanların siyasi kampanya ve lobi faaliyetleri için uygulamalar geliştirmesine izin vermediğini” söyledi. The Washington Post’un daha önceki bir haberine göre Dean.Bot’un amacı potansiyel destekçilerle iletişim kurmak ve adayın mesajını yaymaktı. Post’un soruşturmasının ardından Delphi, ilk olarak ChatGPT’yi bottan kaldırdı ve diğer açık kaynaklı araçlarla birlikte çalışmasını sağladı. Siteyi şimdi ziyaret ederseniz, yine de sorumluluk reddi beyanı ile karşılanacaksınız.

Chery TIGGO 8 PRO 2023 Yılında D-SUV Segmentinin Açık Ara Lideri!