OnePlus 5 Oreo güncellemesini ne zaman alacak?

oneplus 2

OnePlus’ın amiral gemisi modeli OnePlus 5 için Oreo güncellemesini ne zaman yayınlayacağına cevap en yetkili isimden geldi.

Geçtiğimiz günlerde OnePlus’ın kullanıcı bilgilerini, habersiz bir şekilde sunucularına aktardığı ortaya çıkmıştı. Çinli üretici, konu ile ilgili yaptığı açıklamada suçlamaları kabul etmiş ve yapılacak olan güncelleme ile bu sorunun tamamen bertaraf edileceğini açıklamıştı. Bu açıklama üzerine kullanıcılar OnePlus’tan gelecek olan güncelleme haberlerine kilitlendi. Şirketin CEO’su Carl Pei, OnePlus 5 ve diğer OnePlus modelleri için Oreo güncellemesi hakkında bilgi verdi.

Hali hazırda OnePlus 3, 3T ve 5 modelleri için Oreo güncellemesinin beta aşamasında olduğunu zaten biliyoruz. Fakat bu betanın daha ne kadar devam edeceği kullanıcılar için büyük merak konusu. Zira OnePlus tarafından da betanın ne kadar süreceğine ilişkin net bir açıklama gelmiş değil.

OnePlus’ın en yetkili ismi konumunda bulunan Carl Pei, geçtiğimiz günlerde şahsi Twitter hesabı üzerinden aşağıdaki paylaşımı yaptı. Bu paylaşım üzerine OnePlus 5 için Oreo güncellemesinin ne zaman geleceği yönünde sorular soruldu. Pei bu soruları görmezden gelmedi ve Oreo güncellemesinin çok yakında yayınlanacağını duyurdu.

Kısacası elimizde hala net bir tarih bulunmuyor. Fakat Pei’nin “çok yakında” ifadesinden, OnePlus 5 için Oreo güncellemesinin bu ay yayınlanacağını çıkartabiliriz. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

Bu arada, OnePlus’ın bilgi hırsızlığı konusundaki açıklamalarının, kullanıcıları tamamen tatmin etmediğini de belirtelim.