Oculus Quest 2 tanıtıldı! VR çağ atlıyor!

Oculus Quest 2

Facebook, sürpriz bir şekilde Oculus Quest 2 VR kaskını tanıttı. Sanal gerçekliğe seviye atladan kaskın tüm özellikleri haberimizde.

Facebook’un bünyesinde yer alan sanal gerçeklik firması Oculus, yeni nesil hepsi bir arada VR kaskı Oculus Quest 2 modelini tanıttı. Oldukça uygun olan 299 dolara gibi bir fiyat ile gelen bu kask, selefine göre çok fazla yeni özellik sunuyor. Yeni nesil VR kaskı, 2018’de piyasaya sürülen Oculus Quest’in yeniden tasarlanmış hali olarak karşımıza çıkıyor. Hepsi- bir arada form faktörü sayesinde yeni Dokunmatik denetleyiciler ve bugüne kadarki en yüksek ekran çözünürlükleri yeni modelde sunuluyor.

Facebook tekel davası ile yüzleşebilir

Quest 2, Qualcomm Snapdragon XR2 Platformu tarafından destekleniyor. 6 GB RAM ve göz başına 1832 x 1920 piksel ile geliştirilmiş 90 Hz kapasiteli bir ekrana sahip olan bu kask, VR’ın geleceği için önemli bir mihenk taşı olacak. Kaskın kendisi, öncekinden yüzde 10 daha hafif olan daha ince bir yapıya sahiptir. Ayrıca üç ayarlı yerleşik bir IPD (göz bebekleri arası mesafe) ayarlama mekanizması bu modelde yer veriliyor.

Bağımsız bir VR sistemi olan Quest 2, etkileyici Oculus Insight izleme sistemini kullanmaya devam edecek. Yeni Dokunmatik denetleyiciler, daha iyi ergonomi ile iyileştirildi. Önceki sürümle aynı denetimleri kullanıyor ve orijinal dokunmatik denetleyicilerden 4 kat daha uzun pil ömrü sunuluyor.

Quest 2 için ön siparişler başlamış durumda. Avrupa ve Amerika için başlayan ön sipariş sonrası Quest 2, 13 Ekim’den itibaren gönderilmeye başlayacak.