Nokia’dan yeni modelleri ile ilgili önemli açıklama

nokia 2

Nokia, Mobil Dünya Kongresi’nde duyurduğu yeni nesil akıllı telefonlarını global pazara ne zaman sunacağını sonunda açıkladı. İşte detaylar.

HMD Global bünyesinde yeniden toparlanmaya çalışan Nokia, yeni nesil akıllı telefonlarını Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtmıştı. Bu kongrede yapılan basın lansmanında Finli üreticinin yeni modellerinin en kısa süre içerisinde raflardaki yerini alacağı iddia edilmişti. Fakat işler hiç de planlandığı gibi yürümedi.

Nokia aradan geçen onca zamana rağmen hala yeni modellerini satışa sunabilmiş değil. Avrupa’da ve Asya’da bazı modeller, birkaç pazarda satışa sunulmuş olsa da bu HMD Global’in beklentilerini karşılayamadı. Genel itibariyle ön sipariş sürecinden de istenilen sonuç elde edilemedi. Nedense kullanıcılar yeni Nokia akıllı telefonlarına ön sipariş sürecinde hayli mesafeli yaklaştılar.

Bu durumun farkında olan HMD Global, 2. çeyrek sonuna kadar Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan tüm modellerin global pazarda satışa sunulmasına karar verdi. HMD Global’in bu gecikmiş hamlesini Haziran ayı sonuna kadar gerçekleştirmesi planlanıyor.

Elbette bu hamle için HMD Global’in önünde önemli bir engel bulunuyor. Zira Finli şirketin birçok ülkede elle tutulur bir distribütörü bulunmuyor. Bu durumu operatörlerin yardımıyla aşmayı planlayan firma, telefon fiyatlarının şişmesinden endişe duyuyor. Kendi kar payını belli bir oranın altına düşürmeyi istemeyen HMD Global, kendi şartlarına uyacak perakendecilerle anlaşmayı planlıyor. Bakalım yeni Nokia modelleri planlandığı gibi Haziran sonuna kadar raflardaki yerini alabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.