Nokia Lumia 930’un Duyurusu Yapıldı!

nokiaön

Nokia’nın yeni telefonu Lumia 930’un uzun süredir konuşulması ve beklemesinin ardından su yüzüne çıktı.Nokia Lumia 930’un duyurusu yapıldı.
Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia,bugün erken saatlerde uzun süreden beri beklenen haberin müjdesini verdi.Nokia’nın çok satanlar arasına giren telefonu Lumia 1020,Avrupa’da beklenilenden daha düşük bir oranla satışa sunulacaktı ve bunun nedenini de firma gelecek iki yeni telefonun rakamları düşürdüğü olarak belirtti.

Duyurulması beklenen telefonlardan bir tanesi olan Lumia 930 sonunda tanıtıldı.Amerikan Verizon adına özel olarak görücüye çıkan Lumia Icon’un akrabası olarak tanıtılan Lumia 930 cihazının en önemli özelliği de 20MP’lik PureView kameraya sahip olması.Optik görüntü sabitleme(OIS) teknolojisi ile donatılmış olan kamerasında Carl Zeiss lensi mevcut.5 inç boyutunda olan cihazın 1080p ekranı bulunuyor.

nokia

 

Bugün başlayan ve ayın 4’üne kadar sürecek olan BUILD 2014 etkinliğinde firmanın vermiş olduğu bilgilere göre Nokia Lumia 930 cihazının ekranında OLED panel bulunuyor,Nokia kendi Clear Black teknolojisine de ekranında yer alıyor. Dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci yongasına sahip olan cihazın 2GB’lık belleği bulunmakta.
Nokia Lumia 930,Window Phone 8.1 işletim sistemi ile satışa çıkacak.Özel kişiselleştirme seçenekleri ile kullanıcıların karşısına çıkacak olan cihazın Haziran ayı içerisinde raflarda görülmesi bekleniyor.Satış fiyatı 600 dolar seviyelerinde olacak.

Huawei Ascend P7 Görüntülendi