Nexus 6P Mikrofon Sorunuyla Boğuşuyor

nexus 6p parmak izi

Geçtiğimiz aylarda satışa sunulan Nexus 6P’yi satın alan birçok kullanıcı mikrofon sorunları yaşıyor. Bu sorun kullanıcıların arama sırasında hoparlör kullanmasını engelliyor.

Google yeni amiral gemisi akıllı telefonları Nexus 5X ve Nexus 6P‘yi geçtiğimiz aylarda piyasaya sürmüştü. Bu iki telefonda oldukça iyi bir satış grafiği yakalamış olsa da, ortaya çıkan sorunlar Google’ın başını ağrıtacak gibi görünüyor. Nexus 5X şimdilik sıkıntısız devam ederken, Nexus 6P son derece ciddi mikrofon sorunlarıyla boğuşuyor. Nexus 6P satın alan birçok kullanıcı mikrofon sorunlarından şikayetçi.

6-nexus-5x-nexus-6p

Nexus 6P kullanıcıları tarafından dile getirilen şikayetlere göre, mikrofondaki sorun kullanıcıların telefonda konuşurken hoparlörü kullanmasını imkansız hale getiriyor. Bu sorunun donanımdan mı yoksa yazılımdan mı kaynaklandığı bilinmiyor. Google da bu sorunu kabul etmiş durumda. Ancak mikrofon sorunlarını giderecek bir çözüm veya güncelleme henüz yayınlanmış değil.

Nexus forumlarında bu sorunları dile getiren kullanıcıların bazıları ise mikrofon sorununa kendi çözümlerini getirmiş durumda. Kullanıcılara göre bu sorunu çözmenin yolu telefonun gürültü azaltma özelliğini devre dışı bırakmak. Ancak kullanıcıların bu yapması için önce telefonu rootlamaları gerekiyor.

Hangi Firmalar Kullanıcı Haklarına Sahip Çıkıyorlar?