Mount & Blade 2 Steam’ de Göründü!

maxresdefault 1

Birçok oyuncunun merakla beklediği Mount & Blade II: Bannerlord, geliştirici firmanın yaptığı duyuru ile Steam’de yerini almış durumda. Peki oyunun çıkış tarihi ile ilgili bir bilgi paylaşıldı mı? Detayları haberimizde.

Türk oyun geliştirici olan TaleWorlds tarafından geliştirilen Mount & Blade serisi, ilk olarak 2008 yılının Eylül ayında karşımıza çıkmıştı. Ankara merkezli oyun geliştiricinin elinden çıkması bir yana, strateji yeteneğimizi gösterebilmemiz ve orta çağ teması ile ülkemizde büyük bir ilgi görmüştü. Serinin ilk oyunu olan Mount & Blade aslında Armağan Yavuz ve eşi ile birlikte bağımsız bir geliştirici olarak yapmayı planladığı bir oyundu. Fakat dağıtımını  Paradox Interactive üstlendikten sonra oyunun kaderi değişti. Şimdiye kadar 3 oyunu piyasada olan Mount & Blade serisinin ikinci oyunu Mount & Blade Warband, üçüncü oyunu ise Mount & Blade Ateş ve Kılıç olarak kullanıcılara sunulmuştu. İkinci oyundan itibaren oyuna çoklu oyuncu özelliği de getiren TaleWorlds, böylece dünya çapında da çok büyük başarılara imza atmıştı. Serinin dördüncü oyunu olan Mount & Blade II : Bannerlord, 2012 yılında duyurulmuştu. Firma oyuna dair heyecan uyandırıcı açıklamalarda da bulunup bir anda sessizliğe büründü. Oyunun çıkıp çıkmayacağı hakkında tartışmalar süregelirken Steam’de Mount & Blade II : Bannerlord göründü!

Yeni Oyun Çok daha Gelişmiş Olacak

Yeni oyunda firma karakter hareketleri için motion capture teknolojisini kullanacak. Buna bağlı olarak yüz animasyonlarının da geliştiğini tahmin edebiliyoruz. Oyun M&B Warband’den 200 yıl önce Kalradya İmparatorluğu’nun çöküş döneminde geçmektedir. Ayrıca oyunda ufakta olsa “kelebek etkisi” dediğimiz kullanıcıların seçimlerinin farklı sonlar belirlediği görevlerde bulunuyor. Oyunun yapay zekası, oyun içi krallıklar arasında dönen ekonomik durum gerçeğe yakın olacak derecede ayarlanmış. Farklı soydan ve krallıklardan olan NPC’ lerin farklı savaşma stilleri olacak. Geçmiş oyunlarla kıyaslandığında önemli birçok yenilik bulunuyor.

Peki ya Sistem Gereksinimleri ?

Oyunun Steam sayfası ortaya çıktığından dolayı, sistem özellikleri de paylaşılmış durumda. Henüz çıkış tarihine dair net bir bilgi bulunmayan oyunun sistem gereksinimlerini aşağıdan inceleyebilirsiniz. Oyuna gelebilecek herhangi bir değişikliğin ardından sistem gereksinimlerinin değişebileceğini de firma belirtmiş.

MİNİMUM:

    • İşlemci: Intel i3-2100 / AMD FX-6300
    • Bellek: 4 GB RAM
    • Ekran Kartı: Intel HD 4600 / Nvidia GT730 / AMD R7 240
    • Depolama: 40 GB kullanılabilir alan

Beklenen oldu: Samsung’un Başı Belada!