Motorola’dan dünyanın en ince akıllı telefonu

moto z

Motorola’nın yeni akıllı amiral gemisi telefonu dünyanın en ince telefonu oluşuyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Motorola’nın yeni amiral gemisi telefonu Lenovo Tech World etkinliğinde resmiyet kazandı. Cihaz piyasada olan en ince telefon olması ile dikkatleri çekiyor.

Snapdragon 820 yonga setinden gücünü alan cihaz 4GB LPDDR4 RAM ile kullanıcıya güçlü bir donanım sunuyor. Ekran olarak ise 5.5 inçlik 2560×1440 piksel çözünürlüğünde bir tercih yapılmış. Batarya ise ince yapı olduğundan dolayı  2600mAh kapasite ile geliyor.

Kamera olarak 13MP arka kamera F/1.8 diyafram aralığı yanında OIS ve lazer tabanlı otomatik odaklama özelliğine sahip. Cihaz bu kamersıyla karanlık ortamlarda en iyi performans vaat ediyor.  Ön kamera ise 5MP çözünürlüğünde ve LED flaş ile geliyor. Bunun yanında cihaz 4K video kaydı yapabiliyor.

Cihazda 3.5mm kulaklık girişi yerine USB Type-C bağlantısı tercih edilmiş. Yani eski kulaklıklarınızı bu cihazda kullanamayacaksınız. Hoparlör olarak ise JBL, bir amplifikatör ve stereo hoparlör barındıran SoundBoost modülü tercih edilmiş.

Tasarım olarak Motorola modüler bir yapı yapmak adına oldukça fazla mesai harcamış gözüküyor. Kamera yuvası oldukça çıkıntılı bır yapıya sahip. Parmak izi okuyucu ise ön kısımdaki Home tuşuna entegre edilmiş.

Son olarak işletim sistemi kutudan Android 6.0 ile kullanıcıya gelecek. Cihazın fiyatı ile ilgili ise henüz net bir bilgi mevcut değil.

Xbox One’a, Dört Yeni Oyun Desteği Geldi!