Motorola Yeni Moto G’yi Duyurdu

gsmarena 0014

Motorola merakla beklenen yeni Moto G’yi duyurdu. 

Motorola yeni Moto X’in yanı sıra orta segment yeni Moto G’yi de duyurdu. Bir önceki Moto G cihazının bir üst modeli olarak karşımıza çıkan yeni Moto G ilgi çekici teknik özelliklerinin yanı sıra uygun fiyatı ile dikkat çekiyor. İlk Moto G’nin Motorola’nın en çok satan akıllı telefonlarından biri olduğunu da hatırlatmakta fayda var. Yeni Moto G’nin muhtemel satış fiyatının yaklaşık 180 dolar olması bekleniyor.

 

gsmarena_002

 

Yeni Moto G’nin teknik özelliklerine baktığımızda karşımıza ilk olarak 5 inç 720p çözünürlüğünde IPS ekran çıkıyor. Bu ekran Gorilla Glass teknolojisine sahip olması ile de çizilmelere dayanıklı. Cihazın ekranının hemen alt ve üst bölümlerinde iki hoparlör yer alıyor. Yeni Moto G’de dört çekirdekli 1.2 Ghz Qualcomm Snapdragon 400 işlemcinin yanı sıra  Adreno 305 grafik işlemci ve 1 GB RAM bulunuyor.

Yeni Moto G’nin 8 ve 16 GB’lık modelleri bulunacak ve cihazların dahili depolama alanları micro SD kart ile genişletilebilecek. Öte yandan cihazda 8 megapiksel arka, 2 megapiksel ön kamera bulunacak.

Motorola’nın yeni orta segment cihazının şuan için son Android sürümü olan Android 4.4.4 KitKat ile gelmesi bekleniyor. Motorola kullanıcılarına Android L çıktığı anda güncelleme sözünü de şimdiden veriyor.

Yeni Moto G’nin boyutlarının 70.7mm x 141.5mm x 6.0-11.0mm olmasının yanında cihazda bulunacak bataryanın 2,070mAh olacağı söyleniyor.

Xbox One Japonya’da Üzdü