Motorola Suskunluğunu Bozuyor

Motorola firmasının yıllardan beri süren suskunluğunun nedenleri anlaşılmaya başlandı.Motorola, Android platformu yazılımı için yaptıkları donanımı aynı şekilde kullanmak istiyor. Kullanıcılar, kendi ihtiyaçları ve seçimlerine göre kendi telefonlarının donanımlarını değiştirebilecekler.

motorola-logo-1

 

Motorola, kullanıcıların kendi irade ve özel ihtiyacına göre üçüncü parti donanım geliştirmeyi destekleyebilecek bir ekosistem oluşturmayı planlıyor. Kullanıcılar farklı satıcılar üzerinden işlemci, ekran, renk, pil ve çok daha fazla seçenek ile bir derece telefonlarını güçlendirmiş olacak.

Motorola ileri teknoloji liderliğindeki Phonebloks ile birlikte çalışarak modüler akıllı telefon inşa etmeyi planlıyor. Project Ara ile modüler akıllı telefonları için açık kaynak donanım platformu geliştirecek. Kullanıcıya sunulmuş son sürüm olan telefonlara giriş engeli, donanım geliştirme yeniliği ve özelleştirmeyi artırmak için büyük ölçüde kaldırılacak. Motorolanın amacı kullanıcıların kendi ihtiyacına göre kendi akıllı telefonları için donanım seçme özgürlüğünü gerçekleştirmeleri.Böylelikle fiyatı kullanıcı belirlemiş olacak.