Minecraft’ın Grafikleri İyileştiriliyor

minecraft 4k

Pikselli grafikleri ile ün yapmış olan Minecraft için yepyeni grafikler bildiğiniz gibi yolda. Super Duper Grafik Paketi olarak adlandırılan yenilik kapsamında çalışmalar sürerken kötü bir haber geldi. Paket, 2018 yılına ertelenmiş gibi gözüküyor.

E3 2017’de Boy Göstermişti

Minecraft’ın bu yeni paketi daha önceden boy göstermişti. Paketle birlikte meşhur pikselli grafiklerin tamamen gittiği söylenemez. Bu detay, oyunun orijinaline sadık kalınarak korunmuş ancak bariz bir iyileştirme de söz konusu. Özellikle 4K çözünürlük için tasarlanan Super Duper Paketi, aynı zamanda fazladan ücrete tabi olacak.

Merakla beklenen paketin hakkında 2018‘e erteleme dışında başka detay verilmiş değil. Daha önce yapılan duyurulara göre sene sonuna kadar yetişmesi planlanıyordu ancak yapımcı şu anda; “kısa bir süre içerisinde geliyor” cümlesinden daha fazla detaya inmiyor.

Super Duper paketi gibi grafikleri iyileştiren güncellemenin yanında bir de Acquatic güncellemesi yolda. Bu yenilikle beraber suyun grafik detayları daha hoş bir hale gelecek ve yeni su altı maceraları eklenecek. Bunlar arasında su altında yaşayan yunus, mercan gibi canlıların eklenmesi ve su altına özel silahların kuşanılması gibi detaylar da var. Bu paket için herhangi bir tarih belirlenmiş değil.

Kuşkusuz erteleme haberi Minecraft severlerin pazar günü keyfini kaçıracak denli büyük bir olay değil. Fakat yine de yenilikleri 4 gözle bekleyen pek çok oyun hayranı bulunuyor.